Labirinturi: generări… rezolvări…


La începutul acestei săptămâni am recomandat, părinţilor în special, câteva situri de unde pot să ia careuri sudoku spre tipărire. Fie gata generate, fie generabile online. Şi tot atunci v-am recomandat accidentat KrazyDad unde sunt PDF-uri cu zeci de labirinturi, mai uşoare şi mai grele. Revin astăzi cu recomandarea câtorva pagini care generează labirinturi. Prima căutare cu Google ne conduce la acest sit, dar care nu mi-a atras prea mult atenţia. Un generator ceva mai avansat ar fi acesta (prezentat grafic mai jos), la care sunt mai mulţi factori de setat. Dacă vreţi să nu fie cât un deget, la lăţimea şi înălţimea celulelor puneţi numere mai mari (ex: 10).

img117

Poate cel mai reuşit generator pe care l-am găsit este cel de la BlackDog4Kids. Acesta vă permite să setaţi mărimea labirintului, spaţierea interioară, gradul de dificultate, dar şi forma! Există tot felul de forme de labirinturi. Tot ce vă mai trebuie este o imprimantă şi aţi găsit o nouă activitate pentru copii 🙂 . Dacă ştiţi alte generatoare online, împărtăşiţi-le prin intermediul comentariilor.

img118 img119

La final o demonstraţie: recent pe Digg a apărut un articol intitulat Cum să rezolvi un labirint cu Photoshop. A avut 17.000 de lecturi în urma promovării pe Digg, ceea ce e foarte mult. Am citit şi eu materialul şi este vorba de nişte paşi banali aşa că m-am gândit să îi reproduc. A rezolva un labirint cu un program de grafică este complet inutil şi ia tot farmecul jocului – nu? – dar demonstraţia mi s-a părut simpatică. Urmăriţi mai jos. (O observaţie: înţeleg – greşit poate? – că "teoria" labirintului sugerează pornirea mereu de la peretele drept.)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. -Hawkeye- spune:

    Interesanta ideea cu rezolvarea unui labirint in photoshop. Nici nu mi-ar fi stat vreodata in gand ca poate fi asa de simplu 🙂

  2. Alexandra spune:

    Este o preocupatie foarte intetresanta pentru copii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *