StockVault: imagini mari şi gratuite


Pe mai departe, resursa mea preferată atunci când am nevoie de imagini mari (pentru tipărire mai ales, nu doar pentru web) este cea prezentată acum vreun an. Astăzi am găsit recomandată o altă opţiune: StockVault, un sit care oferă gratuit fotografii la rezoluţii mari (ex: 1600 pixeli lăţime). Nu sunt chiar imagini bune pentru o copertă (ca rezoluţie), dar dacă realizaţi reviste sau chiar şi pentru web, şi aveţi nevoie de o anumită imagine, e o resursă bună. Nu pot să spun că am fost foarte impresionat de calitatea imaginilor, dar… vorbim de lucruri gratuite. Şi spre deosebire de situl meu favorit pentru imagini, acesta nu cere înregistrare.

img122

După cum vedeţi în captura de mai jos, situl este cam îngropat de reclame (le-am "tăiat" cu roşu). Practic esenţial este meniul şi partea să zicem centrală: în stânga poza (deasupra cu linkul de download), în dreapta detaliile tehnice. Există un motor de căutare, iar meniul din stânga vă permite să alegeţi categoriile pentru fotografii. Evident că cei interesaţi pot şi contribui cu fotografii, nu doar "consuma" de la alţii. Dacă tot sunteţi pe acest sit, veţi fi poate atras de butonul verde pe care scrie Tutorials (sus-dreapta): este de fapt un alt sit, partener. Mai departe… navigare plăcută.

img121


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Clayd spune:

    Da este interesant, cred că ar mai fi unul şi mai interesant, tot în domeniul acesta.. http://www.caedes.net
    Fotografii excelente, pe categorii, dată, etc. şi gratis bineînteles.

  2. jürgen.toth spune:

    O resursa ca ajutor pentru diferite ocazii in creare de pagini web (rezolutii mari, categorii, functie de cautare) poate fi si urmatorul sit: ImageAfter.com.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *