Plugin WP: All in one SEO Pack


John Chow a scris acum câteva zile despre un plugin WordPress interesant pentru cei pasionaţi de SEO (Search Engine Optimization). All in one SEO Pack este – cam ca orice plugin WordPress – un plugin de câţiva KB care se instalează şi configurează deosebit de uşor. Chiar dacă tehnicile SEO nu vă pasionează prea mult, acest plugin nu are cum să vă strice. Oferă nişte opţiuni atât de elementare încât cred că WordPress ar trebui să ofere nativ aşa ceva.

img131

După cum vedeţi din captura paginii de configurare, primele setări privesc pagina home a oricărui sit, poarta de intrare. Cu acest plugin puteţi stabili un alt titlu pentru pagina de start. De ce? Doar se poate schimba numele blogului şi gata. Nu este chiar aşa. Numele – care de regulă se ţine – scurt al blogului este folosit în mai multe locuri (în header, în footer, în emailurile trimise de pe blog…), aşa că dacă acela îl puneţi extensiv atunci vă puneţi o piatră de moară la gât. Cu acest plugin puteţi păstra numele blogului scurt, dar titlul primei pagini să fie oricât de explicit. Puteţi de asemenea să scrieţi o descriere a blogului şi să definiţi câteva cuvinte cheie. Din nou, desigur că aţi putea să modificaţi tema, fişierul pentru header, şi gata. Dar cu acest plugin lucrurile se realizează mai elegant, în plus puteţi avea description şi keywords de la pagină la pagină. Vedem în acest sens următoarele opţiuni, care permit folosirea categoriilor unui material pentru a completa cuvintele cheie (keywords), precum şi autogenerarea din primele n cuvinte ale textului a unei descrieri (description). Opţiunile cu noindex sunt utile pentru evitarea duplicărilor în indexare.

Cele mai bune explicaţii le găsiţi însă în pagina de help a pluginului. Eu un lucru mai adaug: aveţi mare grijă la tema aleasă. S-ar putea ca tema să aibă deja completate partea de descriere şi cuvinte cheie. De exemplu aţi luat o teme cu albine pe ea şi autorul temei se gândeşte că automat situl Dvs este despre albine şi pre-completează partea de header. Asiguraţi-vă să nu aveţi de două ori meta name="description" sau meta name="keywords". Succes!

img130


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. jürgen.toth spune:

  Un alt plugin WP folositor in optimizarea SEO gasiti aici: http://www.wpseo.us/

 2. jürgen.toth spune:

  Un articol recent ne recomanda alte 6 plugin-uri SEO pentru WordPress: http://dailyseotip.com/wordpress-seo-plugins/81/

 3. stefan andrei spune:

  Salut! Vroiam sa va intreb ce efecte pot aparea daca folosesc plugin-ul „SEO all in one” si in acelasi timp modific si header-ul paginii adaugand de asemenea meta taguri precum keywords sau description… Exista vreun risc de a nu putea atasa keywords pe fiecare pagina in parte atata timp cat header-ul este modificat?
  Multumesc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *