Folders Live… chiar live?


Încercaţi această adresă. S-ar putea să meargă, s-ar putea să nu meargă. De mai multe luni Microsoft lucrează la Folders Live, o soluţie pentru hosting online de fişiere, iar "şantierul" lor este din când în când cu acces la public. Azi-dimineaţă nu mergea. Acum pare că merge. Pentru moment este anunţat a fi în beta (privat?), aşa că să sperăm că într-un termen scurt va ieşi la lumină ca produs final.

img155

O primă observaţie: la navigarea cu Internet Explorer pe respectivul sit mi s-a răspuns cu:

img156

Cu Firefox nu am avut însă probleme (ceea ce înseamnă că Microsoft "miroase" regiunea, România, din Internet Explorer, dar nu şi din Firefox). Cum Windows Live Folder se poate foarte bine ca peste 5 minute, 5 ore, 5 zile… să nu mai fie din nou funcţional, pus intens capturi. Explicaţiile ar fi puţine. Pentru moment se oferă 500MB gratuit. Pentru un harddisk online, cum s-ar dori, e foarte puţin. Unii cred că atunci când motivul va fi pe bune lansat va avea 1-2GB spaţiu minim. Vom vedea. Pentru moment, ce vedem, este destul de simplist. Putem să organizăm fişierele pe directoare, în trei principale: Documents, Music şi Pictures.

img158

Metoda de upload este cât se poate de primitivă: răsfoieşti calculatorul şi alegi fişierele.

img159

Cât timp se publică nu există nici un indicator vizual cât s-a făcut, cât mai este de făcut (chiar aşa Microsoft?), dar în schimb ni se dă o bilă să ne treacă plictiseala. În afară de faptul că o poţi "trânti" cu mouse-ul de pereţi nu am văzut de ce m-aş plictisi mai puţin cu această bilă.

img160

Poţi publica şi poze mp3 dar nu există player încorporat.

img161

img162

Folderele pe care dorim le putem face publice. Am pus de probă 5 piese (mai "bătrâneşti", cum îmi plac mie) şi ar trebui să fie accesibile aici.

img163

Windows Live Folder… ce să spun decât: la mai mare! Neapărat:

– capacitate de ordinul giga nu sute de mega
– instrumente de publicare mai bune (fie şi java dacă nu ftp)
– posibilităţi de editare (fişiere text) sau redare (fişiere audio, video)
– şi altele multe…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. HaiHui spune:

    N-am citit articolul, dar serviciu asta de la Microsoft face din cate mi se pare cam acelasi lucru care-l iFolder pentru Linux. Mai multe aici: http://www.ifolder.com

  2. Svall spune:

    În afară de faptul că o poţi „trânti” cu mouse-ul de pereţi nu am văzut de ce m-aş plictisi mai puţin cu această bilă.
    Asta mi-a placut.
    Poate ar trebui implementat un buton @i like a la facebook. Uneori nu am ce spune, dar vreau sa… imi arat recunostinta? Si sa dau si eu click pe un buton. cu @imi place.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *