Grafice… statice şi totuşi vii


Aveţi un sit şi doriţi să includeţi într-o pagină nişte date. De ce sub forma unui tabel şi nu a unui grafic? Pentru că tabelul este mai simplu de editat, de modificat, de actualizat. Şi totuşi, un grafic este mai sugestiv, arată mai bine, se citeşte mai bine… Priviţi mai jos de exemplu raportul fructelor. În locul unor cifre plictisitoare avem un grafic. Ceea ce dorim este ca, modificând cumva datele, graficul să se schimbe automat. Pentru aceasta revenim la excelentul pachet Office de la Zoho.

img

Ne vom folosi de Zoho Sheet şi vom deschide o nouă foaie de calcul tabelar unde vom scrie nişte date. După ce am scris datele, le marcăm cu mouse-ul şi dăm click pe icoana pentru grafice (scoasă în evidenţă mai jos cu săgeata roşie). Acum suntem deci pe cale să "pictăm" graficul pornind de la datele introduse.

img1

Alegem tipul de grafic, pentru că da, există mai multe.

img2

Apoi trebuie să indicăm sursa datelor. Cum am tras cu mouse-ul peste date, vrăjitorul (wizard-ul) presupune corect care anume sunt.

img3

Ce mai rămâne este să dăm un nume graficului şi să specificăm dacă dorim să scrie ceva în dreptul datelor.

img4

Rezultatul se vede mai jos…

img5

Mai rămâne să dăm click pe linkul Publish pentru a obţine un link către imagina cu graficul. Înainte însă scalaţi graficul la dimensiunea dorită şi aşteptaţi ca să fie redesenat. Dacă dimensiunea e OK click pe Publish şi copiaţi linkul!

img6

Acum puteţi să introduceţi acest cod HTML (de inserare a unei imagini) oriunde doriţi Dvs într-o pagină web. Şi ştiţi care este partea bună? Dacă reveniţi în fişierul tabelar de pe Zoho şi modificaţi datele… graficul se va actualiza automat. Iată o soluţie simplă – 100% online – pentru a avea un grafic atrăgător şi un loc de date securizat (pagina din Zoho este accesibilă doar celui care a creat-o, cu contul Zoho). Iată de exemplu am modificat datele la prune şi veţi vedea mai jos graficul introdus direct de pe Zoho. Observaţi diferenţa faţă de graficele de mai sus.

Raportul fructelor - http://sheet.zoho.com

Pentru a preîntâmpina o întrebare: nu, Google Spreadsheets nu oferă aşa ceva (embedding pentru grafice).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *