Wikitravel: ghid turistic


Acum că vacanţa bate la uşă, sau pentru unii a intrat deja în casă, cu siguranţă doriţi să aflaţi mai multe detalii despre destinaţia unde v-aţi propus să mergeţi, sau să studiaţi puţin mai multe destinaţii posibile, pentru a alege. Vă vine în ajutor, între alte situri utile în acest sens, situl Wikitravel.com, ce are secţiune şi în limba română, şi care este "un proiect ce vrea să creeze un ghid turistic mondial liber, complet şi gratuit. Am început în limba română pe 27 decembrie 2003, şi în prezent avem 500 de ghiduri de atracţii turistice şi nu numai".

img13

Destinaţiile sunt împărţite după continente. Link-urile care sunt trecute cu roşu semnalează pagini inexistente. La altele se găsesc informaţii foarte puţine. Din păcate puţine dintre cele 500 de locaţii în limba română conţin vreo informaţie (majoritatea au doar scheletul); dar dacă nu găsiţi informaţie în română, în meniul din stânga vă sunt indicate paginile în alte limbi despre acea destinaţie (comparaţi pagina despre Braşov în română cu cea în engleză – e cumva ironic să găseşti mai multe informaţii despre propria ţară în altă limbă decât româna).

Pentru exemplificare, pentru a vedea ce gen de informaţii se pot găsi pe acest sit aflat evident în creştere, vă propun să ne oprim la oraşul Cluj-Napoca. După o listă a cartierelor, avem o scurtă prezentare, şi din punct de vedere istoric, a oraşului; apoi o listă cu cele mai importante numere de telefon. Aflăm în continuare cum putem ajunge în Cluj cu maşina, cu trenul sau cu avionul. În partea legată de mijloacele de deplasare în oraş, suntem inclusiv avertizaţi cu privire la firmele de taximetrie care au tarife "picante". La capitolul De văzut, sunt indicate principalele obiective şi muzee din oraş. Avem o listă a hotelurilor pentru buget redus, buget mediu, de lux, precum şi cămine pentru tineri, pensiuni; o listă a principalelor restaurante; câteva recomandări pentru ieşiri în afara oraşului; o listă cu principalele bănci din oraş; apoi una cuprinzând câteva cluburi şi cinematografe. Mai sunt indicate reprezentanţele străine în oraş, şi centrele culturale.

img14

Cred că Clujul este unul dintre oraşele cele mai bine prezentate pe sit. Găsim şi numeroase link-uri către siturile obiectivelor enumerate în descriere. Poate veniţi pe la Cluj, dacă vi se pare interesantă prezentarea lui. Succes să găsiţi şi despre alte localităţi informaţiile care vă interesează, care v-ar putea determina să le vizitaţi.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *