Vacanţă plăcută!


Dragi navigatori-cititori: VACANŢĂ PLĂCUTĂ! Suntem deja în iulie şi vă doresc ca luna aceasta şi/sau luna viitoare să ajungeţi la mare (pe o plajă cât mai asemănătoare cu cea de mai jos) sau la munte. Vă doresc să aveţi cât mai puţin timp de calculator şi internet şi să petreceţi cât mai mult timp relaxându-vă cu familia ori cu prietenii. Vom marca şi noi cele două luni de vară suspendând Buletinul IT. Ce înseamnă aceasta? Materiale vor continua să apară, poate mai rare, poate în unele zile mai dese, cu siguranţă nici unul când vom fi plecaţi, dar nu vor mai exista articolele zilei, dedicate ca de obicei unei teme (luni CMS, marţi Windows, ş.a.m.d.). În septembrie vom relua obiceiul.

img59

După cum vizitatorii zilnici au observat, ultimele zile au mers şchiopătând. Pe lângă diverse probleme personale care m-au împiedicat să scriu mai la timp, este şi o veste bună: am achiziţionat un laptop cu… Windows Vista. Aceasta înseamnă că în sfârşit vor apare şi articole despre Vista pe CNet.ro. Permiteţi-mi însă să vă împărtăşesc experienţa achiziţionării laptopului, deoarece cred că are învăţăminte pentru toţi (între care cel dintâi sunt eu). Scena I: comand laptop de la un anume magazin online foarte cunoscut; cu atenţie aleg un Dell nu foarte scump, dar cu Vista; sun ca să mă asigur că ceea ce citesc online este configuraţia reală. Scena II: trece o săptămână, vine laptopul; dar fără Vista… mă uit online şi, minune, computerul comandat nu mai apare cu Vista. Scena III: telefon la firma cu pricina; eu susţin că scria Vista în momentul comandării, firma spune că nu; mai mult, mă asigură că nu s-au operat modificări la pagina web, deci fără îndoială eu am greşit: fie am văzut un calculator şi am comandat altul, fie nu am citit bine. Uh, să fiu chiar aşa de ramolit?

Atunci a venit ideea salvatoare a unui prieten care mai scrie din când în când aici: "ia vezi în cache-ul de la Google". Surpriză: în cache Google avea pagina ce era cu vreo trei zile înainte să primesc laptopul, iar jos scria clar: Microsoft Windows Vista Business. Am revenit la reprezentantul magazinului online şi după ce am indicat dovada (url-ul din cache-ul Google) a mai trebuit ceva muncă de lămurire dar în final mi s-a comunicat: "peste două zile veţi primi Vista Business şi nu va trebui să plătiţi nimic". Morala acestei întâmplări: când faceţi o comandă online faceţi o captură a paginii, iar dacă ulterior datele obiectului comandat se modifică folosiţi-vă de captură sau încercaţi să vedeţi ce apare în cache-ul Google. Pe mine m-a salvat de câteva milioane de lei (vechi).

img60

Şi închei aici povestea care are un final bun – cred – pentru acest sit: vor urma din când în când şi articole despre Windows Vista. Nu lucrez eu pe el, ci Oana, dar din când în când voi mai pune mâna pe noul Dell.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. -Hawkeye- spune:

    Magazinele astea online care fac smecherii ar trebui indicate, ca sa stie lumea si sa le ocoleasca…

  2. radu.capan spune:

    In captura de mai sus se vede numele magazinului… aproape… e eMag.ro. Eu unul nu am de gand sa ocolesc acest magazin, care este probabil printre cele mai complete si cu oferte bune. Dar ma voi asigura ca am captura produsului comandat. Situatia mea s-a terminat fericit. La orice magazin online se pot intampla astfel de situatii. Cred…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *