Firefox: Uitaţi de www şi .com!


"Calculatoarele ne uşurează viaţa" este deja o axiomă. Dar pot ele să ne-o uşureze…şi mai mult? 🙂 Evident, da. Ieri am învăţat de pe Lifehacker un truc entuziasmant, pe care vi-l fac cunoscut imediat. În esenţă, subiectul este eficientizarea…în Firefox şi nu numai.

Nu aţi obosit uneori să scrieţi, în navigator, o adresă oarecare, folosind clasicul www şi încheind cu feluritele extensii (.com, .net, .org etc.)? Sigur, funcţia AutoComplete poate reprezenta un mare ajutor. Să presupunem totuşi că, pentru un anume motiv, am renunţat la ea. Nu contează. În bara de adrese, tastaţi numele site-ului (ex: softpedia). Extensia este .com, aşa că trebuie să apăsaţi Ctrl + Enter. Et voila! Aţi ajuns la destinaţie. Dacă site-ul web are extensia .net, combinaţia va fi Shift + Enter. În fine, dacă dorim să ajungem pe un .org, e suficient să tastăm, după numele cu pricina (să zicem, wikipedia) Ctrl + Shift + Enter!

img78

În continuare, demonstraţia video originală.

Dacă utilizaţi IE sau Opera şi vizitaţi multe .com-uri, apelaţi la Ctrl + Enter şi în ele. Merge!

După cinci minute de exaltare, şmecheria deprinsă nu m-a mai încântat aşa tare. Ce se întâmpla cu celelalte extensii, în special .ro, domeniul cu care cochetăm zilnic? Salvarea a venit de la URL Suffix, un superb add-on Firefox ce rezolvă problema cu stil (în ciuda denumirii, are opţiuni de setare şi a prefixelor URL-urilor). Instalaţi-l de aici şi veţi putea mai apoi, la configurare, să asociaţi diverselor extensii ce combinaţii vreţi.

img79

Eu unul am pus Ctrl + Enter pentru .ro, astfel că acum doar scriu cnet în bară, aplic magia şi poposesc pe unul dintre site-urile mele preferate! Sper să faceţi acelaşi lucru 🙂 .

Toate cele bune.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *