Arderea CD-urilor direct din Vista


Dacă lansaţi Explorer-ul din Vista veţi sesiza cu siguranţă existenţa butonului Burn, orice versiune de Vista aţi avea. Este o veste bună: se pot arde CD-uri şi DVD-uri fără instalarea altor programe. Şi totuşi, nu cred că cineva va renunţa la programele de inscripţionat CD-uri dat fiind că implementarea din Windows este cam săracă în opţiuni. Este totuşi ideală pentru începători, care nu mai trebuie să înveţe să folosească un alt program ci folosesc bătrânul (întinerit) Explorer.

Prima condiţie este să inseraţi un CD/DVD gol în unitate, altfel nu se poate să începeţi procesul (un minus, nu? cu un program dedicat poţi pregăti azi selecţia pentru inscripţionat şi faci arderea mâine). La introducerea unui CD gol se va lansa fereastra prezentată jos în stânga. Alegem să ardem nişte fişiere (deci CD de date, nu audio) după care avem două opţiuni (captura din dreapta). Vedeţi această pagină de pe Microsoft.com pentru a vedea diferenţele între cele două opţiuni. Pe scurt: dacă doriţi să folosiţi CD-ul şi pe alte computere, cu alte sisteme de operare, sau pentru într-un DVD Player, atunci alegeţi opţiunea Mastered. Prima variantă, Live File System, este utilă doar dacă veţi folosi CD-ul pe acelaşi calculator sau tot pe unul cu Vista.

img2 img3

Mai departe vom fi invitaţi să tragem cu mouse-ul fişierele pe care dorim să le ardem.

img4

După ce am făcut aceasta ele vor fi indicate special, ca mai jos. În plus lângă ceasul sistem va apare o notificare: "aveţi fişiere de inscripţionat!" Important: estimaţi înainte cât ocupă fişierele. Din păcate, după cum vedeţi mai jos, nu se indică totalul ocupat de fişierele şi folderele selectate. Desigur, puteţi şterge un fişier sau un folder adăugat. Dacă aţi pus peste capacitatea CD-ului, acesta va fi scos din unitate şi vi se va cere să introduceţi altul, cu spaţiu suficient. Acum nu mai rămâne decât să apăsaţi butonul Burn to disc. Atât!

img5

Să vedem cum arde. Putem alege un nume pentru CD şi viteza de ardere. Datele sunt apoi pregătite pentru inscripţionate. Apoi sunt inscripţionate. Iar la final putem reinscripţiona aceleaşi date pe alt CD, dacă dorim, sau să încheiem procesul.

img7 img8

img10 img9

Simplu şi eficient. Cred că e bine de ştiut: dacă avem în faţă un calculator cu Vista înseamnă că avem autormat şi posibilitatea arderii de date. (Şi uite aşa am scris şi publicat pentru prima oară un articol din Vista.)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. costel spune:

    Multumesc, m-ai ajutat foarte mult, dar mie nu mi-a aratat cum sa schimb viteza de ardere a cd-ului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *