Firefox şi link-urile


Situl Cybernet (care recent şi-a schimbat total designul adăugând şi noi facilităţi) a publicat în aceste zile un articol interesant de… colecţie. Oferă o colecţie mai mult decât utilă de extensii Firefox care manipulează, desigur în feluri utile nouă, url-urile şi link-urile. Cu unele aţi făcut deja cunoştinţă: Snap Links, Target Alert/Link Alert… Cu altele vă propun să facem cunoştinţă pe scurt în continuare. Prima ar fi Locationbar2, pe care o vedeţi deja în acţiune mai jos, funcţionalitatea ei anunţându-se ca posibilă parte componentă din Firefox 3. Ţinând apăsat pe CTRL se poate da click pe bucăţi din adresă. De exemplu mai jos un click pe 06 ar duce la lista articolelor din 6 iulie; un click pe 07 ar duce la lista articolelor din luna iulie.

img102

Deosebit de utilă mi se pare extensia Linkification. Cu această extensie, dacă găsiţi o pagină cu o adresă web, chiar dacă autorul=webmasterul paginii au uitat să facă o facă explicit link, ea va deveni clickabilă. De exemplu aveţi adresa sitului nostru, www.cnet.ro, neclickabil implicit, dar dacă aveţi extensia Linkification ea şi orice altă adresă devin automat clickabile. O icoană din statusbar vă va indica numărul de linkuri… linkifiate.

img104

iReader este o altă extensie utilă, cam ca SnapPreviews folosit aici, pe CNet.ro, dar cu text în loc de captură grafică. LinkChecker este o altă extensie interesantă: odată instalată, ea indică vizual linkurile bune şi cele rele (inexistente, nefuncţionale) dintr-o pagină.

img105

Dintre extensiile ce acţionează pe url-ul din bara de adrese am mai reţinut şi URL Fixer, care face corecturi dacă în loc de .com aţi scris .con sau altceva. Dacă doriţi mai mult decât cele semnalate aici vă invit la lectura articolului de pe Cybernet.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *