FastUpload.ro: Transfer rapid (?) de fişiere online


Ieri am primit următorul email de la ROL.ro. Anunţa apariţia serviciului FastUpload.ro ("o aplicaţie cu ajutorul căreia poţi transmite rapid pe net fişiere de mari dimensiuni"), descris astfel: "Tu transferi fişierul pe serverul nostru, noi îl găzduim şi trimitem un mail către destinari, cu un link special pentru download. Ei vor accesa serverul nostru şi vor transfera rapid fişierul de pe server, la viteză maximă." Avantaje? "Ai upload & download metropolitan… mai exact, dacă eşti din România, vei transfera fisierele cu viteza maximă de până la 1 Gigabit/secundă. Nu trebuie să instalezi nici un soft special, şi nu mai umpli căsuţele de mail ale prietenilor cu mesaje mari."

img146

Pe bune? 1Gigabit/secundă? Dacă vizităm FastUpload.ro vedem corectura: "vei transfera fişierele cu viteza maximă de până la 1 MB / secundă". Ce fişiere pot fi trimise? "Absolut orice tip de fişiere – poze, audio, video sau arhive. Poţi trimite albume de poze, filme, muzică sau orice altceva doreşti." Limita este de 1GB, aşa că probabil în curând se vor schimba filme cu acest serviciu? Aici vine o parte foarte ciudată: nu există Termeni şi Condiţii pentru utilizarea serviciului. Probabil problema va fi remediată rapid, dar lipsa în acest moment indică o… lipsă de profesionalism. Dincolo de încurcătura cu 1Gigabit vs 1MB, mai există o "şmecherie" regretabilă. Cât timp se păstrează fişierele? Pe sit se spune "Maxim 30 de zile. În această perioadă oricine accesează link-ul va putea să transfere fişierele respective." Păi… şi 3 zile se înscrie în maxim 30 de zile. În emailul de anunţare a fişierului se spune mai clar: "Fişierele vor fi şterse automat după 10 zile."

img147

Ok. Un serviciu la început, cu lipsuri. Ca viteză nu mi s-a părut teribil şi prefer DivShare chiar dacă e vorba de trimis fişiere unor prieteni din România. Dar pe de altă parte cred că e de bine orice încercare de lansare a unor servicii autohtone după modele clasice. FastUpload… la mai mare! Începând de la un indicator de upload, ca să ştim cât s-a încărcat / cât mai este de încărcat.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,25 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. jürgen.toth spune:

  Am primit si eu email de la ROL.ro. Eu m-am intrebat insa de unde imi au ei adresa? In fine, site-ul e inca foarte slab si ii lipseste faza beta, poate de aceea scaparile amintite. Raman la DivShare. E (inca) mult mai sigur.

 2. Darius spune:

  In momentul de fata nu functioneaza, deloc!

  Mailul l-am primit si eu dar nu m-a impresionat serviciul. 🙂

 3. Iulian Andrei spune:

  Pe http://www.Fastupload.ro poti trimite fisiere de 2 Gb cate vrei, nelimitat iar daca ai user le poti stoca pana in 10Gb o luna intreaga.
  Si pe http://www.Fastupload.ro este totul gratuit, nu cer bani ca ceilalti!
  Avantajul cel mai mare este ca viteza de upload si download este de 10 ori mai mare comparativ cu oricare altul, au peering 10Gbps cu toti ISP mari din Romania!
  Mailurile ajung imediat si nu trebuie sa platiti nimic!
  Plus ca merge sa vezi si filme sa asculti muzica direct!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *