Şi totuşi: (nişte) jocuri sub Linux


Mulţi fug de Linux datorită dezinteresului (aparent, parţial…) acestuia faţă de jocuri. Blogul Cybernet, dedicat în general internetului şi Windows-ului, a publicat astăzi un articol în care sunt trecute în revistă câteva jocuri gratuite considerate de Pieter demne de remarcat şi atrăgătoare pentru mai mulţi. Nexuiz (vezi pe Wikipedia), prezentat în captura de mai jos, se încadrează în genul first-person shooter. Pe lângă că are 273MB, el are următoarele cerinţe: GeForce 2 sau echivalent, procesor 800 MHz şi 512MB RAM. Evident un joc violent, care figurează în listă nu atât ca recomandabil cât ca demonstraţie că şi sub Linux se pot jocuri cu grafică "tare". Similar Sauerbraten.

img151

Alte două înrudite ca nume cel puţin sunt SuperTux şi TuxRacer. Primul este evident o clonă Super Mario. Pieter spune că versiunea instabilă 0.30 a mers la el fără probleme ore întregi, deci puteţi să o încercaţi în locul versiunii stabile 0.1.3. Al doilea oferă o cursă în jos pe deal, după peşti. Nu ştiu dacă nu au şi variantă sub Windows. Dacă au, poate că voi reveni cu o prezentare, dat fiind că aceasta ar însemna un public mai larg.

img152

În fine, mai sunt recomandate Frozen Bubble, Blob Wars: Metal Blob Solid şi Pathological. Primul nu are nevoie de prezentare, nu? Al doilea, ne spune Pieter, deşi are o grafică a la Windows 95 este un joc care te prinde: trebuie să salvezi prieteni, omori inamici, culegi chei… Clasic pentru genul platform. În fine, cel de-al treilea e un joc de logică a cărui descriere mi s-a părut puţin cam complicată.

img153

Ei… vă conving aceste jocuri că nu mai aveţi nevoie de Windows, puteţi trece pe Linux? Mă îndoiesc. Dar o resursă de jocuri nu strică niciodată. De fapt articolul are în comentarii nişte linkuri spre alte resurse de jocuri, mai complexe. Le redau ca final:

http://www.worldofpadman.com/
http://www.openarena.ws/
http://www.warsow.net/
http://www.happypenguin.org/
http://www.linuxgames.com/
http://www.linux-gamers.net/


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. dave007 spune:

    Am scris si eu pe blog despre jocurile pe linux. Vezi ceva pe google: teeworlds (teewords.com), wormux, go ollie (tweeler.com) … si mai gasesti cateva faine pe getdeb.com.Pe mine m-a prins bine teeworlds si go ollie. Mai ales cand le poti juca pe laptop cand calatoresti … ;))

    Enjoy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *