Deskloops: Un nou mod de interacţiune cu ferestrele


Să mergem până la capăt! Fie astăzi ziua găselniţelor pentru Windows. Am vorbit despre cum să grupăm ferestrele în taburi (WinTabber) şi despre cum să reordonăm aplicaţiile în taskbar (Taskix). Continuăm cu o altă idee care afectează acum modul de navigare între aplicaţiile active. Deskloops este un produs al firmei Xilokit (vedeţi la Products, Deskloops) care vine cu unele schimbări neobişnuite pentru cei care folosesc Windows-ul de mulţi, mulţi ani.

img182

Pe scurt: aplicaţiile sunt înşirate ca pe o aţă, una lângă alta, în lateral.

img181

La comutarea cu Alt-Tab ele formează un cerc ca mai sus. Când lansaţi o nouă aplicaţie, aceasta se "strecoară" între două, împingându-le pe acestea de-a stânga şi de-a dreapta. Şirul liniar al aplicaţiilor se poate vedea în partea de sus a ecranului: trebuie doar să o atingeţi cu mouse-ul. Cu drag-and-drop (adică trăgând cu mouse-ul) puteţi schimba ordinea ferestrelor. Efectul cu aplicaţiile în cerc, deşi estetic, oboseşte teribil (poate e vorba doar de ochii mei) aşa că de la Options (activând banda de sus) am debifat Activate Loop Animation. Sunt diverse opţiuni, diverse facilităţi, pe care le veţi descoperi cel mai bine instalând aplicaţia. La prima lansare veţi avea posibilitatea urmăririi unui tutorial flash bine realizat şi care explică fiecare facilitate.

img184

Programul poate fi configurat să se lanseze cu sistemul de operare… sau nu. Cu un click pe iconiţa din systray puteţi activa sau dezactiva programul. Cu alte cuvinte este uşor să îl menţii 100% activ sau doar uneori. Cred că cei mai mulţi vor opta să îl activeze doar pentru anumite perioade (poate pentru a impresiona un prieten cu noul comportament al Windowsului). Nu mi s-a părut că îmbunătăţeşte cu ceva operativitatea, dar pentru cei pasionaţi de aplicaţii ce iau ochii prin efectele produse Deskloops este ceva ce trebuie obligatoriu testat.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *