µTorrent – acum şi sub Vista


După o serie de beta-uri, µTorrent a ajuns cu bine la versiunea 1.7 (de fapt chiar 1.7.1, în aceeaşi zi). Vestea bună este că a rămas acelaşi client de torrente mic şi eficient. Cântăreşte ceva mai mult (218KB), dar este totuşi la fel de suplu, ba chiar cu multe facilităţi noi. Dacă v-aţi ferit până acum de versiunile instabile, de ieri versiunea 1.7 este declarată oficial ca finală. Şi după cum puteţi vedea mai jos, programul e capabil pe mai departe să "vorbească" româneşte.

img198

Executabilul s-a făcut ceva mai "şmecher". La lansare vă întreabă dacă să procedeze la instalare sau să ruleze direct din locaţia unde l-aţi pus. Ce excelent ar fi dacă fiecare program ar avea astfel combinate installer+portable într-un singur fişier! Bravo µTorrent! Dacă doriţi să aveţi programul în limba română trebuie să descărcaţi şi pachetul cu interfaţa în diferite limbi. Puneţi acel fişier unic în directorul cu programul, şi reporniţi µTorrent. Atât! Veţi putea apoi din opţiuni să alegeţi limba română.

M-am uitat din curiozitate la descărcările pe care le fac: sunt indicaţi clienţii de torrente folosite de celelalte persoane care descarcă sau "însămânţează" un torrent – peste 50% folosesc µTorrent. Foarte popular deci!

Dar să vedem ce oferă nou µTorrent 1.7. În primul rând merge perfect sub Windows Vista (1.6 nu). În al doilea rând detectează "colegii" de reţea (LAN) care sunt pe acelaşi torrent, ceea ce poate îmbunătăţi substanţial viteza de download. Dacă sunteţi curajos, în Preferinţe, Altele aveţi o opţiune nouă: Actualizează automat la versiunile beta. Bifând, clientul va fi automat actualizat la următoarele versiuni beta. Dacă până acum nu aţi folosit µTorrent pentru că nu admitea torrente cu peste 65.536 de fişiere (aoleu!)… ei bine, acum limita a fost îndepărtată. Lista completă a noutăţilor se găseşte aici.

img200

Sunt în continuare plăcut impresionat de acest program şi îl recomand cu căldură tuturor. Acestea fiind spuse, nu îmi rămâne decât să vă amintesc: seed, seed, seed 😉 .


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Lord UnR34l spune:

  Si inca ceva. Din cate tin eu minte nu zicea ca este pt linux/wine, dar acum specifica :”For Wine, Windows 95 (Winsock2), 98/ME, NT/2000, XP, 2003, and Vista.”

 2. -Hawkeye- spune:

  Din cate am auzit, multa lume ezita sa treaca pe versiunea 1.7, din anumite motive…

 3. veronica spune:

  Nu stiu cum sa caut ceva pe µTorrent… adica nu stiu unde sa dau click ca sa downloadez… poate sa ma ajute cineva va rog… pas cu pas fiinda folosesc pentru prima data acest program…

 4. radu.capan spune:

  Poate va ajuta materialul ABC despre torrente.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *