Firefox creşte în mai multe direcţii


Firefox a ajuns de ieri la versiunea 2.0.0.5. Cei care îl folosesc în mod curent se poate să fi fost avertizaţi astăzi de navigator, care se poate actualiza singur. Dacă nu s-a actualizat vedeţi din meniul Help, Check for Updates. Noua versiune rezolvă diverse buguri de securitate, inclusiv unul grav care era în parteneriat cu Internet Explorer (FF lansat din IE şi executând un cod periculos). Ca întotdeauna este recomandabil să vă asiguraţi că aveţi ultima versiune. Surpriza, care ar fi îmbucurătoare dacă nu ar fi ruşinoasă de-a dreptul, este că de la 2.0.0.5 se pare că începem să ne aliniem celorlalte limbi, având FF în română. Dar e trecut ca beta! Aveţi aici link-ul, personal nu l-am testat încă.

img251

Dar Firefox nu creşte doar ca versiune sau ca siguranţă. Firefox creşte şi ca număr de vizitatori. Puteţi citi ştirea în engleză, sau în română, dacă nu aţi citit deja din alte surse că europenii folosesc FF aproape în procent de 30%. Este îmbucurător şi sper că actualii utilizatori de IE măcar cu această ocazie "festivă" (că există, se pare, din nou versiune în română) să îi acorde o şansă testându-l câteva zile.

În cinstea avansării versiunii, astăzi voi scrie despre nişte extensii Firefox utile. Închei cu un wallpaper simpatic al unei campanii susţinute de Mozilla. Click pe imagine pentru a o descărca mai mare; poate doriţi să o puneţi fundal (tapet, parcă aşa se spune la noi) la calculatorul Dvs.

img250


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *