Firefox: Interclue


Vă propun să facem cunoştinţă cu o nouă extensie: Interclue (de instalat de pe Mozilla). Este o extensie minunată, care este construită pe umerii unor alte extensii celebre. Am scris de exemplu despre Snap Preview Anywhere (devenit între timp Snap Shots), care când aşezi mouse-ul peste un link arată o boxă plutitoare cu captura sitului: util, ai o idee cum arată situl, dar într-un final poate fi obositor. WordPress.com a adoptat ca soluţie implicită pentru milioanele de conturi şi folosim şi noi pe CNet.ro (dar oricine îşi poate configura să nu mai apară această fereastră de la Snap Shots). Dacă vrei să ai o idee despre un link spre ce conduce (altă pagină, un fişier PDF, o adresă de email…) atunci există din nou extensii excelente. În fine, este şi soluţia Cooliris, care mie îmi salvează mult timp la navigare. Dar… se poate mai mult? Interclue vine cu o nouă abordare. Ai în faţă un link: dacă dai click pe el înseamnă să stai până se încarcă pagina (inclusiv cu Cooliris); ce-ar fi să afli doar textul paginii de după click, fără să dai click?

img244

Vedeţi mai sus, pe situl Catholica. Am ţinut mouse-ul peste o ştire. A apărut la capătul link-ului o iconiţă albastră (logo-ul de la Interclue) iar când am pus mouse-ul deasupra a apărut o fereastră plutitoare în care am putut (pre)citi ştirea! Dacă aş fi dat click ar fi trebuit să aştept încărcarea întregii pagini. Cu această extensie pot însă afla rapid conţinutul text al unei pagini, fără să dau click pe ea. Marele câştig este că spre deosebire de Snap Shots, care îţi dă doar o captură grafică, deci doar o idee… foarte generală, sau Cooliris, care îţi oferă pagina întreagă, cu toate elementele ei grafice, cu Interclue se ia doar textul şi atunci consultarea unor linkuri este mai rapidă.

Dacă respectivul link este de pe un sit cu favicon, imaginea din dreapta link-ului va fi chiar acel favicon. Pe CNet.ro extensia nu merge strălucit pentru că ia mai întâi informaţiile din div-ul cu informaţii anexe articolului, dar şi aşa, cu puţin scroll, ajungi rapid la conţinut. Iată o (altă) extensie ce poate salva o grămadă de timp! Pui mouse-ul deasupra şi afli imediat conţinutul. Dacă te interesează deschizi pagina, dacă nu treci mai departe, la următorul link.

img245

După cum vedeţi din imaginea de mai sus, sunt tot felul de butoane în bara de sus a ferestrei (scalabile, important să spunem). Acul de la final o face din plutitoare fixă (adică atunci când iei mouse-ul de pe ea nu mai dispare). Primele butoane permit: adăugarea unui semn de carte, deschiderea într-un tab nou, deschiderea în tabul curent, trimiterea conţinutului text prin email… În prima captură, de pe Catholica.ro, vedeţi că există şi o captură a sitului în coloana din dreapta. Această coloană conţine apoi diverse date statistice. Partea bună, nu bună ci foarte bună, este că această extensie permite o mulţime de configurări. Puteţi alege ce butoane să apară sus, ce informaţii să fie în banda gălbuie din dreapta, cum să se comporte la mişcarea mouse-ului şi altele. Iată doar două pagini din ferestrele de configurare.

img246 img247

Merită să încercaţi extensia. S-ar putea să vă devină un companion excelent. După instalare extensia vă va propune un tur al facilităţilor.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *