Firefox: LOOP


LOOP este o extensie Firefox utilă celor care se documentează folosind internetul. Îmi aminteşte de HP Smart Web Printing, pentru Internet Explorer, despre care scriam în acest articol: păcat că nu există aşa ceva pentru FF, sau că LOOP nu permite aşa ceva. Poate e doar o chestiune de timp. Să vedem ce oferă pentru moment LOOP. Extensia nu se adaugă în meniul contextual şi singura cale de a o apela este în sidebar (vedeţi dacă şi-a adăugat o icoană în bara de instrumente, înainte de adresă).

img248

Presupunând că sunteţi într-o pagină a cărei conţinut vă interesează, apăsând butonul add url acel link va fi transformat în fişier PDF. Continuaţi-vă navigarea chiar dacă procesul de convertire în format PDF nu s-a încheiat. Găsiţi o altă pagină interesantă? Din nou click pe add url. Şi tot aşa, până când aţi terminat studiul. Acum aveţi două soluţii: click pe open în dreptul fiecărei pagini (ar fi fost excelent să memoreze numele paginii, tagul title) sau apăsaţi Combine All pentru a obţine un singur fişier cu toate paginile web alese anterior!

Rezultatul este un fişier PDF care arată demonstrativ ca mai jos (deschis cu Foxit Reader).

img249

Extensia mi se pare încă puţin primitivă, dar promiţătoare. Ar fi excelent să poţi adăuga nu doar o pagină întreagă ci şi doar un fragment, marcat cu mouse-ul. De asemenea lucrul cu sidebar ar trebui să aibă o alternativă (meniu contextual, bară de instrumente, scurtături din taste…). În fine, ar mai fi sugestii de funcţionalitate. În ideea în care aceste lucruri vor fi rezolvate, LOOP poate deveni un instrument excelent de documentare: navighezi, marchezi, adaugi, compilezi toată cercetarea într-un singur fişier PDF. A! Am uitat: la compilaţia PDF se pot adăuga şi fişiere (ex: MS Word, imagini…) locale.

Şi încă un lucru esenţial (trebuia să încep cu el): ca să folosiţi acest serviciu trebuie să vă înregistraţi pe situl producătorului. Gratuit, rapid, şi cum nu mi s-a verificat adresa de email s-ar putea să meargă şi cu o adresă inexistentă.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *