Player-e flash pentru media


Produsele lui Jeroen Wijering le vedem, chiar dacă nu ştiam, pe nenumărate situri. Player-ele oferite de el sunt solide şi simple, ceea ce explică succesul. Pentru cei care nu le cunosc vă propun să le trecem în continuare rapid în revistă. JW MP3 Player este evident un player pentru fişiere MP3. Dacă aveţi pe situl Dvs (nu e obligatoriu, se poate şi indica adrese externe) nişte muzică, o puteţi oferi spre audiţie vizitatorilor cu acest player flash. După cum veţi vedea din exemplele incluse în arhiva pe care va trebui să o descărcaţi, player-ul oferă diverse facilităţi: includerea unei imagini (ex: coperta de album); configurarea culorilor; audiţie pentru o piesă MP3 sau mai multe… Ceea ce mi s-a părut extraordin este că acest player poate fi combinat cu serviciile oferite de Talkr.com, astfel că din câteva linii poţi să incluzi într-o pagină web un player care… nu redă muzică ci "citeşte" feed-uri RSS (un exemplu aici). Desigur, lectura se face doar după structura limbii engleze, dar cine ştie în timp…

img268

De la sunet la imagine: JW Image Rotator este un "player" (observaţi ghilimelele) de imagini. Dacă aveţi o serie de imagini le puteţi insera uşor într-o pagină web cu acest flash, configurând diverse tranziţii estetice între imagini. Iar dacă combinăm sunetul cu imaginea avem materialele video. Cu siguranţă cel mai celebru produs al lui Wijering este JW FLV Player. Formatul FLV (flash video) este extrem de popular şi cel mai bun – la ora actuală – pentru redarea pe net a materialelor video. O demonstrează situri precum Google Video sau YouTube, care se folosesc de un flash swf pentru player dar în spate folosesc pentru materialele video formatul FLV.

O paranteză/observaţie s-ar impune. Dacă doriţi să publicaţi pe situl Dvs numeroase FLV-uri şi de dimensiuni x trafic mari (adică 1MB văzut de 100 de ori pe lună, sau de 100MB văzut o dată pe lună tot 100MB înseamnă trafic) gândiţi-vă la ce limite aveţi la trafic şi dacă nu cumva riscaţi să vă fie contul suspendat din aceste motive. Pentru fişiere FLV o soluţie bună de hosting este DivShare care oferă imediat un cod pentru introducerea clipului în paginile proprii. Evident, include logoul DivShare. Dacă nu vă convine, vreţi ceva mai curat (adică fără logo) şi nu estimaţi trafic mare, JW FLV Player este soluţia ideală.

Ne întoarcem la produsele lui Jeroen Wijering. Am văzut imaginie-sunet-video. Evidentă urmarea? JW Media Player. Cu acest player puteţi prezenta unificat imagini, sunete şi videoclipuri. Puţin cam ciudat, nu? Mai sunt câteva lucruri important de spus. În primul rând că toate player-ele de mai sus sunt gratuite pentru uz necomercial. Pentru uz comercial taxa este, după mine, modică. O a doua observaţie este că la această adresă găsiţi un wizard (vrăjitor) online pentru configurarea oricăruia dintre player-ele amintite. Aceasta uşurează mult munca în special a celor cărora nu le place să răsfoiască documentaţii şi să înţeleagă toţi parametri. În fine, a treia observaţie: pentru majoritatea CMS-urilor există pluginuri pentru folosirea acestor player-e (WordPress, Drupal…). În această lună toate player-ele au ajuns la versiunea 3.99, aşa că, dacă aveţi o versiune mai veche s-ar putea să doriţi să o actualizaţi.

Acelaşi J.W. are şi nişte articole interesante dintre care recomand două: Embedding Flash şi FLV Video Compression.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *