Scripturi acordeon


Dacă nu le ştiţi sub acest nume, o scurtă explicaţie: sunt acele scripturi care vă permit ca într-o pagină să aveţi conţinut care se afişează printr-un click pe un anumit element, respectivul conţinut "desfăşurându-se" sau "înfăşurându-se". Astfel de scripturi acordeon le-aţi văzut cu siguranţă pe zeci de situri, avantajul lor fiind, pe lângă efectul vizual, acela că permit un conţinut mai bogat într-un spaţiu mai mic.

img259

DezinerFolio a publicat ieri ceea ce ar fi cel mai mic script acordeon (1,12KB), care are o putere de generalitate considerabilă. Cel mai bine vă puteţi convinge fie descărcând arhiva oferită de DezinerFolio (vezi linkul anterior, în arhivă fiind demonstraţiile cu codul), fie dând câteva clickuri pentru a vedea direct online demonstraţiile: 1, 2, 3, 4, 5. Ce ziceţi: v-au plăcut? Faptul că admite şi o arhitectură tip taburi pe mine personal m-a entuziasmat. Aşa că încă un bravo pentru DezinerFolio (după minunata galerie flash şi după instrumentele pentru butoane oferite deja)!

Există desigur şi alte implementări. Favorita mea (până acum, cel mai probabil) a fost cea oferită de DynamicDrive: Switch Content Script şi Switch Content Script II (nu daţi click mai jos, este doar o imagine cu versiunea II). Am folosit-o cu succes în mai multe situri.

img260

La sfârşitul lunii trecute DynamicDrive a publicat un script tot din familia acordeoanelor: Animated Collapsible DIV. Este un caz particular, cu un singur element care se "desfăşoară" şi "înfăşoară". Şi dacă tot vorbim de DynamicDrive, să amintesc şi cel mai nou script publicat: gAjax RSS Feed Displayer. E vorba de o soluţie ce se foloseşte de Ajax Feed API de la Google şi care permite cu eleganţă introducerea unor feed-uri în propriile pagini.

img261

Ca întotdeauna, soluţiile DynamicDrive indică navigatoarele sub care funcţionează şi sunt explicate detaliat. Sunt bucuros însă de intrarea lui DezinerFolio pe această "piaţă" şi mai aşteptăm şi alte scripturi puternice.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *