NiftyWindows


NiftyWindows este o mică aplicaţie ce se bazează pe Autohotkey, o aplicaţie asupra căreia ne vom opri în curând. De la pagina de download puteţi descărca fie varianta cu instalator, fie o arhivă pe care o despachetaţi doar şi lansaţi executabilul. După lansare în systray, lângă ceasul sistem, va apare o iconiţă semn că programul este lansat. Deşi are un meniu iconiţa din systray, nu există nimic de configurat la acest program. El pare chiar că nu există!

img334

De fapt programul adaugă sistemului de operare o serie de noi combinaţii de taste. Dacă sunteţi fan al scurtăturilor din taste atunci acest program vă poate fi de folos. Pentru că efectele scurtăturilor pot fi mai greu descrise, am înregistrat o scurtă demonstraţie. Pe scurt, NiftyWindows permite moduri de noi de interacţionare cu ferestrele. Le puteţi scala, muta, minimiza mult-mult mai uşor. Lista completă de scurtături şi descrierea lor o găsiţi online aici, dar dacă descărcaţi arhiva cu programul le veţi găsi şi în fişierul PDF de acolo. Mie mi-a plăcut mult modul de deplasare şi scalare a ferestrei cu click dreapta şi tras (drag). De asemenea posibilitatea scalării ferestrei la dimensiuni fixe (utile dacă vrei să îţi vezi situl la rezoluţii diferite). Nu mi-au mers combinaţiile ce au implicat rotiţa de scroll de la mouse (de ce oare?).

Cu Ctrl+Esc puteţi oricând dezactiva combinaţiile de taste dacă apar conflicte în raport cu alte programe. Mi-ar fi plăcut însă ca aplicaţia să permită modificarea combinaţiilor de taste sau dezactivarea doar a unora (nu doar a tuturor în bloc). Cel mai mult mă nemulţumeşte asocierea click mijloc = dublu click (la navigarea pe web) şi de aceea prefer să ţin aplicaţia inactivă şi cu Ctrl+Esc o activez când am nevoie de ea. Poate nemulţumirile mele vor fi rezolvate de versiuni următoare. Acum vă invit să vedeţi demonstraţia, cu următoarele precizări:
– vă rog iertaţi greşelile, bâlbâielile şi expresiile neinspirate… căldura…
– tooltip-urile lângă mouse nu au apărut în înregistrare, deşi eu tot vorbesc despre ele
– la final, nici partea cu transparenţa nu a ieşit bine în înregistrare
Multe „bug”-uri la această demonstraţie, dar nu am mai avut energia să o reiau. Mulţumesc de înţelegere.


 


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *