Câte fişiere aveţi deschise?


Opriţi-vă pentru un moment şi spuneţi: câte fişiere aveţi deschise? Probabil unul în Word, două-trei în editorul grafic… în total zece? Greşit! Aveţi sute de fişiere deschise, în funcţie de numărul de aplicaţii lansate. Luaţi-le în calcul şi pe cele care nu sunt active pe ecran, dar sunt active în memorie (ex: antivirus, firewall…). Navigatorul, oricare ar fi el, ţine deschise mai multe fişiere. Şi exemplele pot continua.

Dacă vreţi să vă îngroziţi, pardon, să vă faceţi o idee despre câte fişiere sunt deschise, folosiţi programul OpenedFilesView (ajuns astăzi la versiunea 1.05). Descărcaţi arhiva şi lansaţi executabilul: nu este nimic de instalat! Vor fi probabil câteva sute. Dacă din Options bifaţi Hides Files in Windows Folder cam jumătate vor dispărea din lista oferită de program. La ce este util acest program? Cu siguranţă la nimic utilizatorilor de rând. Cei care vor însă să ştie care procese folosesc care fişiere, OpenedFilesView le oferă numeroase informaţii: click dreapta pe un fişier şi alegeţi Properties. Dacă există programe suspecte se poate urmări de aici ce fişiere deschid. Se pot salva rapoarte pentru analize ulterioare.

Există şi o utilitate mai aproape de noi toţi: dacă un fişier nu poate fi şters putem apela la programe precum excelentul Unlocker, prezentat de Teodor, sau putem vedea cu OpenedFilesView existând opţiunea suspendării programului care împiedică ştergerea: click dreapta şi selectaţi Kill Processes of Selected Files.

Cam aceasta ar fi… Câte fişiere aveţi deci deschise? Sute? Corect!

img372


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Victor Marelian Ilie spune:

    V-am mai rugat si mi-ati raspuns relativ la Panoul de control. Va multumesc.
    Va apreciez mult efortul facut pentru a ne in forma pe noi cei NEOFITI.
    Am o noua rugaminte care sper ca nu excede preocuparile dv.: invatati-ma si pe mine (noi!?) despre BIOS. Am avut o problema cu: CMOS checksum error… pe care cu greu am rezolvat-o nestiind ce trebuia sa fac.
    Cu multumiri Victor Marelian Ilie


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *