Resurse şi programe pentru designeri


Snap2Objects este un blog despre care poate nu aş fi auzit dacă nu ar fi păstruns sus în Digg.com. Două articole au reţinut în special atenţia internauţilor iar acestea sunt 85+ Free Killer Resources Every Designer Should Know (Peste 85 de resurse "rupătoare" despre care fiecare designer ar trebui să ştie) şi 45 Best Freeware Design Programs (Cele mai bune 45 de programe gratuite pentru design). Internetul este plin de astfel de articole, iar la CNet.ro le-am semnalat şi le vom mai semnala din când în când. De ce? Pentru că fiecare listă, în timp ce probabil include un mare procent de lucruri cunoscute, (poate) aduce şi elemente noi.

img377

În plus, navigând pe un sit dai de altul, aşa că listele acestea mereu lărgesc web-universul cunoscut. De exemplu în primul articol nu a fost nici o surpriză pentru mine să citesc că pentru imagini primul sit recomandat este unul despre care am scris şi noi, pentru că este cu adevărat excepţional. Apoi însă am găsit multe nume necunoscute mie, precum Vecteezy sau Brusheezy, de unde eu am ajuns la Fresheezy, o resursă de teme, printre care multe pentru WordPress. Nu ştii niciodată de unde sare iepurele.

img379 img378

Primul articol oferă resurse pentru imagini, icoane, logouri, fonturi, culori, articole, bloguri, forumuri… Webdesignerii vor pune cu siguranţă un semn de carte la această pagină. Nici al doilea articol (apărut acum o săptămână) nu este mai prejos. Ce programe gratuite pot folosi webdesignerii în munca lor? Da, desigur, GIMP este pe primul loc, ca poate cel mai faimos editor grafic gratuit. Se găsesc însă şi numeroase alte programe, orientate pe alte operaţii (thumbnails, redimensionări, iconiţe, animaţie, grafică 3D, galerii…). Aici au fost din nou multe programe ce reprezintă o noutate absolută pentru mine, precum TouchArt Sampler sau Synfig Studio.

img380 img381

Dacă între activităţile Dvs se numără şi webdesignul vă doresc succes în parcurgerea celor două articole, dorindu-vă să vă aducă multe instrumente utile.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. neloo spune:

    Mai am intrat pe siturile alea doua care le-ai recomandat, am downloadat cate ceva, le-am dezarhivat da nu pot sa le folosesc. De ce?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *