PikiFx: alt editor online de imagini


Familia aplicaţiilor online ce doresc să concureze cu editoarele clasice de imagini creşte constant, dar desigur nu toate se evidenţiază prea mult. Până când pe această piaţă se vor stabili 2-3 "coloşi", noile proiecte merită văzute din perspectiva potenţialului. În plus, e regulă, fiecare abordare îşi are specificul ei, astfel că dacă o aplicaţie nu o "bate" neapărat pe alta, îşi are punctele ei tari. Pentru PikiFx regula se confirmă, având unele particularităţi interesante.

img401

Ca în orice editor online puteţi încărca imaginea de pe propriul calculator sau de pe internet. Calitatea imaginii va părea slabă, dar este doar pentru a uşura viteza de lucru. Dacă nu vă place (şi doriţi să forţaţi serverul aplicaţiei) puteţi umbla la Quality (un slider aflat în colţul dreapta-jos al ecranului). Ce operaţii puteţi face? Evident redimensionare şi decupare. Şi adăugarea de text unei imagini este ceva comun. Opţiunile interesante se regăsesc în două taburi: Effects şi Borders (acesta din urmă fiind fără îndoială punctul forte), unde se află şi operaţii clasice (gen Blur, Greyscale…) dar şi unele – cât de cât – originale. Frumuseţea acestor aplicaţii constă că totul se face din navigator, cu mouse-ul.

img402

Orice efecte aţi aplica, ele se păstrează într-o listă (vedeţi fereastra Applied Effects) care vă permite să eliminaţi oricând, orice pas anterior. La final puteţi salva imaginea (sunt câteva formate puse la dispoziţie), trimite prin email sau include direct într-o pagină web imaginea găzduită de PikiFx. Până veţi testa chiar Dvs aplicaţia iată ca încheiere o serie de rezultate obţinute cu PikiFx. Nu uitaţi de celelalte editoare despre care s-a mai scris la noi pe sit: Picnik sau SnipShot.

img404 img403

img405 img406

img410 img409

img411 img412


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *