Google indexează rapid, aproape în timp real


Ionuţ scria astăzi despre viteza cu care Google indexează informaţiile, în unele cazuri la 5-10 minute după apariţie. Am constatat şi eu cu câteva săptămâni în urmă că un articol scris pe CNet.ro era după câteva ore în index la Google. Cu siguranţă frecvenţa indexării se face în funcţie de diferiţi parametrii, printre care PageRank este probabil cel mai important. Cele mai favorizate sunt fără îndoială blogurile, al căror sistem de ping la publicarea unui material nou ajută Google să fie prompt informat despre noutăţi. Dacă dorim dovezi să căutăm pe bloguri despre moartea Patriarhului Teoctist (Dumnezeu să îl odihnească).

img432

Iar căutarea am făcut-o la mult după o oră după anunţul decesului, ceea ce înseamnă că probabil şi în acest caz, la 5-10-20 de minute (şi nu zile!) după anunţ Google avea deja indexate informaţiile. Dar nu doar blogurile beneficiază de viteză mai mare în indexare. O căutare obişnuită pe Google la nici o oră după deces oferea deja zeci de pagini cu acest anunţ. Dovada o aveţi în capturile de mai jos. Concluzia? Dacă se întâmplă ceva, poţi afla foarte rapid mulţumită Google. Despre un eveniment despre care a scris CNN sau o altă agenţie importantă de ştiri ai mari şanse să afli aproape concomitent cu publicarea informaţiilor.

img433 img434

În minutele de după anunţul decesului de astăzi, prieteni din ţară dar şi din străinătate (Italia, Israel) m-au contactat întrebându-mă dacă am aflat. Fie că este vorba de televiziune, fie de internet (am văzut cât de rapid nu doar circulă informaţia dar se şi indexează) informarea atinge viteze nevisate cândva. Ce urmează? Să aflăm ştiri despre evenimente înainte ca ele să se întâmple? 😉

 

M-am uitat de curiozitate acest articol după cât timp apare indexat. Cel târziu după 7 minute. Poate mai rapid şi nu m-am uitat eu. Oricum, 7 minute mi se pare un timp incredibil… de prompt.

gindexrapid.jpg


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Raimi spune:

    E extraordinar cum astazi o veste se poate raspandi atat de rapid. In media, distanta si timpul tind sa devina relative cand e vorba mai ales de un eveniment mare. In cateva minute practic oricine de pe glob poate afla. Si cand ne gandim ca tehnologia e intr-un progres continuu si rapid… Imi vine in cap prima zi in care am putut accesa internetul de acasa; a fost ceva inedit, iar astazi cu un terminal mobil poti intra in „the net” de aproape oriunde ai semnal… Ramane sa vedem ce ne aduce viitorul 🙂 .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *