Oscar 2007 pentru Open Source


Sub acest titlu am citit astăzi aici despre faptul că SourceForge.net şi-a stabilit câştigătorii pentru 2007. De fapt cea care a stabilit câştigătorii a fost comunitatea. Comparând cu câştigătorii ediţiei din 2006 regăsim anumite nume, unele sărind de la locul II anul trecut la locul I în acest an.

img435

Să vedem câştigătorii:

Am folosit 7-Zip cred că o singură dată până acum… Cea care m-a alungat să îl folosesc mai mult era interfaţa. Nu pare să fi evoluat prea mult, dar arhivatorul îşi are avantajele lui: dincolo de faptul că este gratuit are un format care se laudă cu un factor de compresie mult mai bun decât formatul zip, chiar şi decât rar. Simplul fapt că nu prea ne-am întâlnit cu fişiere cu extensia 7z demonstrează că acest format nu este foarte popular: nu este recomandabil să îl folosiţi deci în relaţie cu prietenii, ci doar eventual pentru arhivarea pe propriul calculator, ori pe CD/DVD-uri personale.

img436

M-am bucurat să văd printre câştigători Launchy şi Audacity, despre care am scris pe CNet.ro. La capitolul "proiect pentru comunicare" a ieşit câştigător phpBB, care se apropie tot mai mult de versiunea 3 finală, acum câteva zile apărând candidatul 4 (RC4).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *