Efecte pe imagini cu swfIR


De ce să introduci o imagine pur şi simplu într-o pagină când o poţi pune ca flash? Uh, o întrebare idioată, nu? Internetul este plin de flashuri, de multe ori acolo unde nu este nevoie. Mulţi webmasteri sunt anti-flash şi personal consider că o pagină cu cât conţine mai puţin flash cu atât e mai bine. Iată o posibilă excepţie: swfIR este o combinaţie de flash şi javascript care vă permite:

1) protecţia imaginilor… hmmm… exceptând că nu se poate da click dreapta pe imagine, PrintScreen e la locul lui, să trăiască; iar modificare în sursă eu nu am văzut (deci poţi afla calea)… poate am greşit ceva;

2) aplicarea unor efecte pe imagini… ei da, aici swfIR îşi poate găsi câţiva fani!

img467

Concentrându-ne deci pe ceea ce este funcţional, iată pe scurt ideea. De pe situl producătorului descărcaţi o arhivă în care există un fişier javascrip şi unul flash (şi unul text, cu instrucţiuni). Fişierele JS şi SWF le puneţi undeva unde este şi pagina în care doriţi să faceţi testele, sau undeva în situl Dvs. Apoi în header-ul paginii introduceţi fişierul JS (<script type="text/javascript" src="swfir.js"></script>), iar înainte de tagul de încheiere la body o secvenţă de cod precum:

<script type="text/javascript">
window.onload = function(){
    var sir = new swfir();
    sir.specify("border-width", "5");
    sir.specify("border-color", "000");
    sir.specify(’border-radius’, ’10’);
    sir.swap("img");
}
</script>

Cu acest cod, toate imaginile vor primi o bordură de 5 pixeli neagră şi colţurile vor fi rotunjite! Fără să trebuiască să modificaţi imaginea, i se pot aplica diverse efecte (margine, rotunjiri, umbre…). Se pot defini selectori cu CSS pentru aplicarea efectelor doar asupra unor imagini, nu asupra tuturor dintr-o pagină. Folosită cu moderaţie, această soluţie poate să îmbunătăţească aspectul unui sit care foloseşte multe imagini. Repet: fără să le afecteze, efectele fiind aplicate prin flash la afişare.

Durează 1 minut să descărcaţi arhiva, 1 minut să faceţi un fişier HTML cu codurile necesare (vedeţi fişierul TXT cu instrucţiuni, din arhivă), 5 minute să testaţi diverşii parametri. Pentru cei comozi, producătorul oferă câteva exemple. Important: citiţi şi limitările produsului…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. tavi spune:

    Salut. Daca ar functiona swfir poate l-am intelege si noi, astia fara experienta. Sau poate am gresit eu, posibil. Oricum multumesc de informatie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *