Jocuri de vacanţă: Inspector Parker


În adolescenţă, jucam mult jocul Sherlock, în care spaţiul de joc era împărţit în 6 pe 6, în fiecare pătrat putând fi pusă una din şase piese: cifre, feţe de oameni, fructe, semne de circulaţie… Pe baza unor indicii de genul: care piesă e deasupra la o anume piesă; care piesă nu poate fi lângă o anume piesă; care piesă e la distanţă de două de o anume piesă etc, trebuia să afli în final locul exact al fiecărei piese. Şi dacă reuşeai, la final detectivul Sherlock te "lăuda": "Elementary, Watson!" Un joc asemănător este Inspector Parker, comercializat de Big Fish Games. Bineînţeles, designul nu mai este atât de simpluţ ca la Sherlock, şi povestea e mai elaborată.

img470

Acţiunea se petrece la Misanthorpe Manor. După cum vă explică inspectorul şef Parker în tutorial, misiunea dumneavoastră este aceea de a pune cap la cap declaraţiile martorilor oculari pentru a afla care persoane şi care obiecte s-au aflat în diferitele camere ale conacului: încăperi din pod, camere pentru oaspeţi, camere ale familiei, încăperi din pivniţă etc. Când ţineţi mouse-ul deasupra indiciilor notate în carneţel, puteţi citi declaraţia martorului, şi sunt evidenţiate elementele care ţin de acel indiciu, fiindu-vă mai uşor să vedeţi ce nu se potriveşte; cu click pe indiciu faceţi să rămână evidenţiat şi după ce luaţi mouse-ul de pe el. Daţi click-stânga la mouse atunci când sunteţi sigur de localizarea unui obiect sau a unei persoane. Dacă aţi greşit, sunteţi avertizat; dacă mai există o singură variantă posibilă, aceasta pulsează pe ecran; dacă doriţi să eliminaţi un obiect sau o persoană din lista de posibilităţi pentru o încăpere, daţi click-dreapta.

img471 img472

În Galerie puteţi afla mai multe detalii despre suspecţii pe lista cărora apar Freddie Fortune Hunter, Ophelia Opulent şi Maurice Mama’s Boy, despre încăperile conacului, precum şi despre victimele între care se numără Stella Sweetheart, Grandpa Gus şi Cordelia Clairvoyant. Toate acestea contribuie mai mult la atmosfera jocului, şi nu la a vă ajuta în rezolvarea fiecărui caz. De la butonul Play Career sau de la Chose a Level, puteţi selecta gradul de dificultate Easy, Medium sau Deadly, şi modurile Puzzle sau Timed. De asemenea, de la Chose a Level puteţi selecta nivelul la care să jucaţi, adică funcţia pe care o aveţi la Scotland Yard, 10 opţiuni de la recrut la inspector şef, diferenţele constând în mărimea tablei de joc şi în faptul că sunt unul sau două obiecte în fiecare cameră.

img473 img474

După ce aţi setat opţiunile, se generează aleator tabla de joc. Nu există Undo, dar nici nu sunteţi lăsat să eliminaţi sau să puneţi într-o cameră greşit pe cineva. Atenţie însă că aveţi dreptul la un număr limitat de click-uri greşite – arătate sub carneţel acolo unde scrie "Misses"; dacă le depăşiţi, cazul este declarat nerezolvat şi apare un articol nu tocmai favorabil în "Misanthorpe Gazette". Dacă însă aţi pus cap la cap toate declaraţiile, rezultatul muncii dumneavoastră este analizat şi veţi vedea apoi rezolvarea crimei, sintetizată la final într-o fişă a poliţiei, în care se arată cine pe cine a omorât, care a fost motivul crimei şi ce armă a fost folosită.

Dacă doriţi să îl "gustaţi" înainte de instalare, există o versiune online similară dar desigur nu cu atâtea opţiuni şi nivele. În loc de click-stânga folosiţi Ctrl+click. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *