CubicExplorer: se putea şi mai bine


După mai bine de un an CubicExplorer face saltul de la versiunea 0.77 la versiunea 0.80. După atâta timp de lucru la el ne-am fi aşteptat la să atingă nişte cote înalte de perfecţiune. În continuare însă are anumite momente când "moare", iar facilităţile nu sunt atât de multe sau de uimitoare cât ar fi putut fi. Dincolo de acest start de recenzie complet negativ 😉 CubicExplorer merită însă testat. Mai ales că este sub 2MB şi are şi o variantă fără instalator, o simplă arhivă pe care trebuie să o despachetaţi şi să lansaţi executabilul.

Ce aduce deci suplimentar CubicExplorer la clasicul şi bătrânul MS Explorer? Evident în primul rând posibilitatea de a avea taburi în aplicaţie (1). Autorul finlandez practic a rescris complet în ultimul an programul, cu un sistem de taburi şi ferestre ceva mai performant. Inspirat din Explorer-ul din Windows Vista, CubicExplorer oferă modul de navigare breadcumb (2), care transformă o cale în unităţi clickabile pentru o plimbare mai rapidă în "sus".

img484

În bara de instrumente se află un buton pentru golirea coşului de gunoi: mult mai comod decât să afişezi desktop-ul şi să goleşti cu click dreapta pe iconiţa de la Recycle Bin. Programul include şi un editor text care recunoaşte (prin marcarea colorată) diverse formate de fişiere (html, php…). În zona marcată cu (3) mai jos sunt trei opţiuni interesante. Cea de Preview o vedeţi în acţiune. Alta este Bookmarks care oferă un sistem de semne de carte pentru o navigare mai rapidă la directoarele folosite în mod curent (desigur şi în MS Explorer este un sistem, favorites, asemănător dar nu la fel de accesibil).

img485

În fine, a treia facilitate din zona (3) este cea denumită Filters. Se afişează, după cum puteţi vedea mai jos, lista extensiilor găsite în directorul curent. Cu un singur click, dintre zeci de formate am ales doar cel ASP, celelalte fişiere "dispărând". Pentru a comunica vizual că se folosesc filtrele, fundalul la CubicExplorer se transformă puţin, arătând nişte pâlnii pe fundal (sesizaţi în captura de mai jos, dreapta?). Această facilitate este excelentă! Aş fi vrut să fie mult mai multe de acest fel. Poate când CubicExplorer va ajunge la versiunea 1.00? În 2015?

img486 img487


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *