Jocuri de vacanţă: Dream Chronicles


În jocul Dream Chronicles, povestea ne spune că Lilith, Zâna Viselor, din gelozie, a aruncat asupra întregului regat o vrajă a somnului şi l-a luat prizonier pe Fidget, soţul eroinei principale, Faye, alături de care veţi juca jocul. Fidget, ai cărui părinţi au avut şi ei puteri magice, a reuşit să o trezească din vrajă pe Faye, şi i-a lăsat indicii şi o cale de urmat pentru ca să îl găsească. Pe lângă jurnalul care era căzut pe podeaua camerei lor, şi în care sunt indicaţii pentru fiecare nivel sau capitol, Fidget o călăuzeşte şi transmiţându-i telepatic anumite gânduri.

img500

Faye trebuie să aprindă focul într-un şemineu, să găsească chei, să repare un podeţ spre o căsuţă în copac, să deschidă porţi cu mecanisme speciale, şi alte misiuni tot mai complicate, pentru a ajunge la locuinţa Zânei Lilith. De asemenea, ea trebuie să culeagă pietrele preţioase – Dream Pieces – care au făcut parte din nişte Bijuterii ale viselor, pentru a le reconstitui pe acestea. Culegerea pietrelor este o extra-misiune, pentru că misiunea principală nu depinde de găsirea lor. Gradul de completare a bijuteriilor îl puteţi urmări în jurnal.

img501 img502

img503 img505

După cum se arată în instrucţiuni, cu click pe obiectele care sunt denumite în scena în care sunteţi, puteţi afla mai multe despre ele. Din aceste informaţii vă puteţi da seama cam ce ar trebui să faceţi: să spălaţi o cheie murdară, să găsiţi nişte lemne potrivite ca mărime, să puneţi la locul lor anumite piese cu semne speciale etc. Unele obiecte le puteţi ridica şi păstra într-un inventar din partea de jos a ecranului. Cu click pe ele le puteţi lua din inventar şi folosi unde credeţi de cuviinţă – dacă nu se potrivesc, un mesaj vă va spune acest lucru. Unele obiecte sunt destul de bine "camuflate" în iarbă, în camere, printre alte obiecte, dar din când în când ele sclipesc, acest fapt ajutându-vă să le găsiţi. Jocul ar putea să îi pasioneze şi pe adolescenţi, deşi unele nivele sunt mai complicate – pentru ajutor de-a lungul drumului, puteţi consulta walkthrough-uri de pe net (precum acesta). Eu l-am jucat şi terminat împreună cu Radu în 3 ore şi 1 minut.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

11 comentarii

 1. cecilia spune:

  Am descoperit jocul acuma 2 zile si imi place foarte tare insa nu pot trece de un anumit punct! Am ajuns la laboratorul lui Merrow unde e floarea aceea si am o sticla, o lumanare, si inca un obiect… si nu stiu ce trebuie facut mai departe. Am inteles k trebuie aprins focul in semineu. Dar nu stiu cum! Va rog sa ma ajutati.

 2. radu.capan spune:

  Uh, sotia nu isi mai aminteste prea mult de joc dar mi-a spus sa va recomand un sit unde gasiti capturi statice si video din joc, cu explicatiile de rigoare. Vedeti aici. Mai puteti vedea si alte walkthrough-uri. Daca nu gasiti in aceste referinte, eventual reveniti. Succes!

 3. virgil spune:

  O stire importanta! 🙂
  Exista Dream Chronicles 2.
  Succes.

 4. costy spune:

  Sal. Ma refer la jocul Dream Chronicles 2!
  Am ajuns la laboratorul lui Merrow unde e floarea aceea si am o sticla, o lumanare, si inca un obiect… si nu stiu ce trebuie facut mai departe. Am inteles k trebuie aprins focul in semineu sau ca ar trebui sa-i dau o licoare sa bea… dar nu stiu cum… daca stie cineva va rog sa-mi explicati si mie cum sa fac… multumesc.

 5. adriana spune:

  Da, stiu eu. Te duci inapoi sus la aparatul ala muzikal si e o sticla mov cu o licoare in ea. Te duci, o iei, o pui acolo la sticla aia ondulata sau ceva de genu asta, si pui batul acela de chibrit iar apoi astepti sa se faca culoarea galbena. O iei si i-o dai lui Merrov apoi el te va conduce mai departe.

 6. floryna spune:

  Vreau sa stiu si eu ce sa mai fac, am ramas la laborator unde este floarea, am gasit batul de chibrit, am aprins focul in semineu, acum nu stiu cum sa fac sa hransc floarea si ce e de facut. Va rog explicati mi si mie. Va multumesc mult.

 7. denisa spune:

  Ma ajuta si pe mine cineva :(( Am decat sticluta aceea maro si lumanarea :(( NU GASESC CHIBRITUL si cand incerc sa i`au licoarea mov de langa gramofon imi spune k sa o las acolo :((( plsss ajutati`ma

 8. silvia spune:

  Help! Cine a terminat Dream Chronicles 1: ce trebuie sa fac sa aprind luminile dupa ce intru in casa lui Lilith {cap 17}?

 9. ramona spune:

  Cum pot sa trec de stagiul cu fructele, jucariile si cartile?? Nu reusesc sa asez obiectul care sa cantareasca exact 93… Celelalte le-am nimerit, insa asta nu-l pot face. Pot aseza mai multe obiecte pe acea chestie?? Am incercat dar nu ma lasa.

 10. olivia spune:

  Buna. Eu l-am descoperit azi (23 ian 2010) si nu stiu cum sa trec de nivelul 12 de la primul joc cind intra in casa lui Malrow si trebuie sa faca un panou electric. Va rog sa ma ajutati ca altfel nu il mai termin niciodata si ma obsedeaza.
  Cu stima,
  Olivia

 11. lia spune:

  Help!
  Am ajuns in labirint. Am intrat intr-o camera unde era o masuta de ceai. au disparut cestile! Apoi am gasito camera cu un instrument magic, l-am refacut, nu s- a intamplat nimik. Apoi am descoperit o camera cu lumanari. Au disparut lumanarile, le-am gasit pe toate, mai putin una.
  Ajutati-ma. Ce fac mai departe? Cum ies de aici?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *