Yahoo Pipes: joaca cu feed-urile


După cum am promis în materialul anterior revin tot pe tema feed-urilor. Mai jos aveţi un videotutorial care introduce serviciul Yahoo Pipes. Ştiu că există pe net de ceva vreme, dar şi aşa sunt sigur că nu toţi l-au folosit până acum. Şi e păcat: Yahoo Pipes este unul dintre serviciile extraordinare care mi-ar fi plăcut să fie oferite de Google 😉 . Ce oferă Yahoo Pipes? Posibilitatea de a învârti feed-uri pe toate părţile pentru a obţine exact ceea ce vrei din ele.

În videotutorial vom urmări două scenarii.

I. Avem un sit WordPress de unde ne interesează doar anumite categorii, nu toate. Luăm feed-urile categoriilor (am văzut azi-dimineaţă cum) şi le unim, le sortăm, eliminăm eventual dublurile, eventual filtrăm… şi gata. Cu Yahoo Pipes chiar este uşor.

img519

2. Urmărim prin feed câteva situri care nu publică prea multe articole într-o zi. De exemplu eu urmăresc feed-uri care se actualizează la câteva săptămâni sau luni! Nu îmi permit să nu le urmăresc că atunci trebuie să intru pe sit să aflu dacă este ceva nou. Dar nici nu îmi place să am în lista 100 de feed-uri dintre care 50 se actualizează rarisim. Şi atunci? Unesc feed-urile. Am de exemplu un "feed-programe" unde am reunit feed-urile a mai multor situri oficiale ale unor programe. Ca să ştiu ce articol de pe ce sit vine a trebuit însă să prefixez titlurile. Demonstraţia am făcut-o unind feed-urile de la oferta GAOTD pentru programe, respectiv pentru jocuri.

img520

Dacă doriţi să studiaţi mai îndeaproape cele două exemple din videotutorial mergeţi aici şi cu un cont Yahoo! veţi putea să vedeţi exact despre ce am vorbit. Iar acum închei lăsându-vă în compania următorului videotutorial. Vizionare plăcută! 😉 (Atenţie: materialul are vreo 20MB fiind vorba de vreo 12 minute.)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *