Top 10 (Lifehacker): wallpapere, fonturi şi iconiţe


Lifehacker.com a publicat astăzi un articol intitulat Top 10 Free Wallpaper, Fonts and Icon Sources. Să vedem împreună care sunt cele mai importante 10 resurse în viziunea acestui prestigios blog. Pe primul loc se află Fonts500.com, care reuneşte 500 de fonturi, cele mai bune de pe web (spun ei). După cum vedeţi în captura de mai jos puteţi scrie ce text doriţi Dvs pentru a-l vedea previzualizat cu respectivele fonturi.

img536

Pe locul doi este InterfaceLift.com despre care am scris anul acesta. Aici se găsesc şi wallpapere şi iconiţe. Mai departe găsim o colecţie de iconiţe din domeniul public: sunt de fapt fotografii transformate în iconiţe, cu fundal transparent deci merg teoretic peste orice culoare. Pe locul patru o nouă resursă de fonturi, acum însă fonturi folosite la filme, seriale ori de formaţii muzicale: TypeNow.net TV/Movie/Brand-themed fonts. Despre locul cinci am scris de asemenea: colecţia lui Hamad Darwish de wallpapere Vista.

img537

Pe locul şase se află colecţia de iconiţe Crystal Clear… da, am scris despre ea. Pe şapte din nou fonturi: exljbris. Am ajuns la locul opt: colecţia Veer de wallpapere (pentru a descărca vreo imagine trebuie să vă deschideţi cont… hmmm…). Pe ultimele două locuri alte resurse de wallpapere: DualScreenWallpaper.com şi PixelGirlPresents.com (wallpaperele se găsesc la Desktops şi din meniu veţi vedea că oferă şi iconiţe).

img538

Un top interesant, cu unele intrări despre care – dacă ne urmăriţi de mai mult timp – aţi putut deja afla de aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

7 comentarii

 1. jürgen.toth spune:

  Un font mai macabru, insa se apropie Halloween si poate cineva are nevoie de el: vedeti aici.

 2. -Hawkeye- spune:

  Aprox. 7500 de fonturi ajung? – http://www.dafont.com/

 3. radu.capan spune:

  Candva am scris despre DaFont.com. Culmea – si nu am pentru moment explicatie – dar articolul a disparut. O urma a lui a ramas doar intr-un rezumat al saptamanii din august 2006. Am sa vad daca pot recupera articolul.

 4. jürgen.toth spune:

  O resursa cu peste 9000 de fonturi gasiti si la Fawnt.com/fonts/.

 5. jürgen.toth spune:

  Fonturi free „medievale” gasiti la adresa: http://www.speakeasy.org/~ecf/freeware.html

 6. jürgen.toth spune:

  Iconite „nationale” reprezentand steagurile a nenumarate tari sunt oferite aici: http://www.jacorre.com/design/pixelflagicons.htm

 7. jürgen.toth spune:

  35 de fonturi free de calitate se lauda a oferi pagina web (dupa cum am mai amintit varianta in germana a cunoscutului sit SmashingMagazine.com): http://www.drweb.de/fonts-schriftarten/35-freefonts-download.shtml
  Chiar daca prezentarea este in limba germana, capturile vorbesc de la sine, iar cu un link pe ele se ajunge la paginile originale. Acestea sunt in marea majoritare in limba engleza.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *