Google dă mai mult spaţiu… contra cost


Google oferă conturi de email de 2.8GB, arhisuficiente pentru cei mai mulţi. De asemenea pentru fotografii oferă gratuit 1GB, prin Picasa Web Albums. Ambele spaţii sunt în creştere. La email puţin câte puţin, zi de zi. La Picasa s-a spus doar o dată că ultima creştere (de la 256MB la 1GB) va continua cu alte creşteri. Cum există şi unii cărora spaţiile actuale le sunt insuficiente, Google a venit cu o chestiune nouă: spaţiu mai mult, dar contra cost. Sunt parţial dezamăgit: Yahoo! oferă email nelimitat, iar serviciul Flickr de la Yahoo! este mult mai rentabil financiar decât ce oferă Google. Cu toate acestea nu aş schimba @gmail pe @yahoo, nici PicasaWeb pe Flickr aşa că în final s-ar putea să cotizez ceva la Google. După cum vedeţi mai jos, sunt la 60% la ambele servicii.

img553

Oricine îşi poate deschide oricâte conturi GMail, putând beneficia de zeci de giga pentru email şi poze, dar pe conturi diferite. Pentru cei care vor să aibă totul într-un singur cont nu există decât posibilitatea de plată. Dacă sunteţi identificat pe Google mergeţi la această adresă şi veţi avea ceva ca mai jos. Vedeţi existenţa a patru planuri, de 6GB (20usd); 25GB (75usd); 100GB (250usd); şi 250GB (500usd). Dacă este să calculez DVD-urile de arhivă cu fotografii, care sunt să zicem vreo 5-6, adică peste 20GB, aş putea să spun că primele două planuri se pot adresa persoanelor fizice (mai ales dacă vor să publice fotografiile aşa cum vin direct din aparat, nescalate); ultimele două cred că prezintă interes doar pentru firme. Dacă este să "traducem" în banii noştri, cred că a da ceva peste 40RON pentru 6GB nici nu sună aşa rău… Încep să regret că am publicat cele aproape 200 de albume de până acum la rezoluţia 1024×768…

img554

O precizare importantă: spaţiul achiziţionat este folosit "în comun" de email şi fotografii. Nu puteţi să decideţi: 2GB acolo şi 4GB acolo de exemplu. Pur şi simplu primul serviciu care are nevoie de spaţiu dincolo de limitere gratuite va apela la spaţiul plătit. Google Blogoscoped a publicat o captură după achiziţie.

img555

Cine doreşte doar să îşi depoziteze fotografiile poate apela la DivShare, care are un plan 100% gratuit. Cine doreşte depozitare şi vizualizare (mai estetică) pe web, nu va fi mulţumit cu DivShare, dar poate alege Flickr care la 25usd (parcă) oferă găzduire fără limite. De ce spun parcă? Pentru că pentru câteva zile, cât nu sunt acasă, sunt… groaznic… pe dial-up. Internetul merge groaznic, groaznic şi practic nu voi putea publica prea mult (sau nimic). Noroc cu unele materiale pregătite mai din timp. Aveţi deci înţelegere dacă în aceste zile nu vor apare articole… Eu lucrez însă la un serial despre jQuery.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 3,50 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Alexandru spune:

    Da, Yahoo ofera spatiu nelimitat pentru email dar spatiul vizual este foarte aglomerat de publicitate. Gmail ofera de departe cea mai curata experienta. Cat despre Picasa si Flickr… la Flickr se pune foarte mult accentul pe comunitate, pe experienta sociala.

    Oricum, parerea mea este ca Google a cam piperat preturile pentru upgrade. Posibil insa sa ne mai ofere surprize placute si atunci se merita.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *