FeedReader: un reuşit cititor RSS


Am fost fan FeedReader, apoi fan GreatNews (am încercat şi Google Reader dar nu sunt mulţumit de frecvenţa actualizării feed-urilor). Am rămas la GreatNews deşi era să renunţ recent pentru că tot crăpa când îţi era lumea mai dragă. În cele din urmă m-am prins că problema ţinea de un DLL al IE şi nu de GreatNews, aşa că îl folosesc în continuare. Şi totuşi, FeedReader are câteva facilităţi interesante. De exemplu ultimul beta (din 21 august) a lansat o opţiune interesantă: o notificare specială pentru feed-urile cele mai importante, notificare ce apare pe centrul ecranului (cu o fereastră ca mai jos) şi nu se închide automat. Notificările, ştiţi, apar pentru câteva secunde (ca, de exemplu, notificarea de emailuri noi de la GTalk). Dacă ai lipsit de lângă calculator trebuie să verifici programul dacă nu cumva a apărut ceva nou între timp. Cu noul sistem de notificare, textul notificării rămâne pe ecran şi îl găseşti acolo oricât de lungă a fost pauza de la calculator.

img53

O altă facilitate pe care mi-aş dori-o în GreatNews este includerea materialelor video. Vedeţi mai jos fluxul CNet.ro, în GreatNews şi respectiv în FeedReader. Observaţi că clipul YouTube nu apare în primul program, dar poate fi vizionat direct în al doilea program. Sper ca GreatNews să rezolve cândva această problemă, dar actualizările lui apar mult, mult mai rar decât în cazul la FeedReader.

img54 img55

Mai îmi place la GreatNews faptul că permite concatenarea unor feed-uri RSS, dar şi facilitatea editării fluxurilor "ager". După cum vedeţi mai jos este implementat un sistem foarte flexibil pentru filtrarea feed-urilor. Ceea ce într-un articol anterior realizam cu Yahoo Pipes, aici realizăm chiar din program.

img56

Cu toate acestea, am spus, rămân un utilizator zilnic al programului GreatNews. Sistemul de management mi se pare mult mai bun, plus că suportă taburi, dar mi-aş dori ca facilităţile prezentate mai sus să fie preluate. Aceasta în speranţa că GreatNews va mai rămâne freeware (poate vă amintiţi, actualmente este un beta iar autorul a afirmat ca probabil trecerea la registrul comercial după beta). Voi ce aplicaţii desktop folosiţi pentru fluxurile RSS? Vă rog să ne împărtăşiţi prin comentarii, poate mai aflăm despre nişte programe bune.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Bogdan spune:

  Eu folosesc Opera ca browser si cum are incorporat şi un client de mail ce citeste fluxuri RSS nu ma complic cu un alt cititor.
  Are mici/mari probleme ce tin de actualizare fluxurilor. Nu se poate compara cu FeedReader sau cu GreatNews ca facilitati, dar promite. Dezvoltatorii de la Opera promit facilitati noi si un management al fluxurilor mai bun cu varianta 9.5 (Kestrel).

 2. Kislaki Ruben spune:

  Şi eu folosesc tot Opera. Sunt foarte mulţumit de el. Apare tot conţinutul fluxului de RSS. Nu are rost să folosesc altă aplicaţie separată pentru a citi fluxurile. În ce priveşte actulizările, nu ştiu ce să zic. Eu sunt foarte mulţumit, deci nu am să-l schimb.

 3. Lost & Found spune:

  Snarfer. Cititor excelent! Poate că nu are facilităţi extra însă îşi face treaba foarte bine pentru cei care nu doresc facilităţi avansate


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *