Firefox: TubeStop şi CustomizeGoogle


Fanii YouTube ştiu că acest sit are prostul obicei de a porni clipurile video la încărcarea paginii. Aceasta înseamnă că dacă vrei să încarci 3-4 clipuri în taburi diferite ele se vor porni automat… într-un concert nedorit. Chris Finke a scris însă o extensie Firefox care suspendă acest comportament. O instalezi şi… gata. Clipurile YouTube se vor comporta pe YouTube ca pe orice sit unde sunt incluse: adică vor porni doar cu un click din partea ta.

img88

Partea simpatică este că autorul a descoperit un efect indirect al extensiei sale. Aţi citit probabil pe diverse situri faptul că YouTube a testat recent afişarea de reclame în clipurile pe care le găzduieşte. Cum acestea erau pornite tot automat iar extensia lui Chris opreşte pornirea automată, extensia lui nu este doar TubeStop ci şi AdStop! Cum afişarea de reclame a fost suspendată pentru moment, nu am putut verifica aceasta, dar când YouTube va reintroduce (probabil definitiv) reclamele, interesul pentru această extensie va creşte desigur foarte mult.

Nu ar fi prima extensie anti-reclame. Citez din pagina unei extensii pe care o am mereu instalată: "CustomizeGoogle este o extensie Firefox care îmbunătăţeşte rezultatelecăutării Google prin adăugarea de informaţii suplimentare (de ex.legături spre Yahoo sau MSN) şi prin înlăturarea informaţiilor nedorite (publicitate, poştă nedorită). Toate caracteristicile sunt opţionale." Această extensie vă permite să aveţi de exemplu GMail fără reclame! Dar cum reclamele sunt "preţul" pentru GMail gratuit, nu este tocmai morală eliminarea acestora.

img89

În fine, închei cu clipul de mai sus, care este haios. Cei care ştiu limba engleză vor fi surprinşi să afle un răspuns atât de clar, concis, inteligent, lămuritor, exhaustiv, rapid… la întrebarea "de ce nu ştiu americanii să îşi indice ţara pe hartă?"


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *