Jocuri de vacanţă: Puzzle Express


Jocul Puzzle Express seamănă oarecum ca idee cu Magic Inlay pe care l-am prezentat acum câteva zile, dar e mai simplu. Aminteşte mult şi de clasicul Tetris – piesele pe care le avem aici pentru a umple diverse forme sunt ca la acest joc. Avem de fapt de umplut vagoane de tren, cu piese care vin pe o bandă rulantă. Piesele pot fi rotite, dar, spre deosebire de Tetris, pot fi amplasate oriunde pe spaţiul de joc. Când am completat o linie, ea dispare lăsând să se întrevadă în spate o anumită imagine. Când am descoperit întreaga imagine, vagonul se pune în mişcare… şi vine altul.

img54

Amplasarea pieselor este puţin complicată de faptul că în vagoane există de la început câteva pătrate negre. Iar piesele cele mai mici, roşii, de un singur pătrat, foarte utile pentru a umple spaţiile mai dificile, sunt limitate ca număr. Unele piese de pe banda rulantă vin cu premii speciale: puncte, piese mici roşii, umplerea unei linii întregi, bombe, secunde în plus. Putem şi scăpa de piesele nedorite, dar suntem taxaţi – în piese roşii sau secunde. Cu cât înaintăm în joc, vin şi piese mai complexe. În modul Scenic nu există un timp limitat, aici provocarea constând doar în a nu rămâne cu prea puţine piese roşii faţă de câte spaţii de numai un pătrat mai sunt în vagon – atunci de termină jocul. În modul Express însă timpul e limitat, şi nici nu e voie să se umple banda rulantă.

img58 img57

img56 img55

Jocul e completat şi cu o virtuală călătorie cu trenul prin America. Nu toate imaginile au legătură cu oraşele vizitate, dar putem afla informaţii despre aceste localităţi. De la un anumit nivel putem alege unde să mergem. Jocul poate fi şi salvat – o singură salvare pentru modul Scenic, una singură pentru modul Express. Şi mai pot fi adăugate imagini, fie de pe calculator, fie de pe Internet.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (10 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. robert spune:

    Vrea si eu sa joc acest joc si Magic Inaly. Ce trebuie sa fac?

  2. camy spune:

    Doresc sa joc acest joc si Magic Inlay. Ce trebuie sa fac?

  3. radu.capan spune:

    Fiecare joc despre care scriem are un link spre pagina fie a producatorului fie a unui distribuitor. Urmati linkul si cautati linkul/butonul cu „Buy”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *