Jocuri de vacanţă: Zuma


Am prezentat acum câteva luni 2 joculeţe flash, Bongoballs şi Bear, care aveau aceeaşi idee: un şir de bile de diferite culori care se mişcă pe o orbită în jurul tău, şi în care trebuie să tragi cu bile colorate, seriile de minim trei bile dispărând. Întregul şir trebuie distrus înainte de a ajunge la o gaură care "aspiră" toate bilele. Jocul pe care vi-l propun astăzi, Zuma, are la bază aceeaşi idee, semănând cel mai mult cu Bear – şi aici sunt mai multe vieţi, piese speciale care explodează distrugând mai multe în jur, încetinesc şirul sau îi schimbă direcţia de mers.

img65

Cadrul în care se desfăşoară jocul este o cetate aztecă, Zuma venind cel mai probabil de la Montezuma. Bilele le trage un animal mai ciudat, seamănă parcă cu o broască. În plus faţă de Bear aveţi şi monede care apar din când în când, în care dacă reuşiţi să trageţi faceţi puncte în plus, şi se spune în instrucţiuni că şi terminaţi mai repede nivelul, deşi nu am înţeles cum. Când aţi distrus un şir întreg, solul se crapă şi apare de dedesubt o altă configuraţie. Aveţi din când în când două şiruri, în care trebuie să trageţi alternativ.

img66 img67

img68 img69

Există 2 moduri de joc: Adventure şi Gauntlet. În modul Adventure mergeţi nivel după nivel, fiecare cu sub-nivele lui, prin diferite "locaţii", ca să descoperiţi templele secrete ale lui Zuma. Dacă aţi pierdut la un moment dat toate cele trei vieţi, nu veţi relua totuşi de la zero, ci de la începutul nivelului la care aţi ajuns. În modul Gauntlet, puteţi alege oricare dintre nivelele jucate deja în modul Adventure, putând înainta în rang de la iepure la zeu al soarelui. La părăsirea jocului este memorat stadiul în care aţi ajuns, putând relua ulterior jocul de acolo.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 2,75 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *