Jocuri de vacanţă: Aventura lui Turtix


Nu e chiar la sfârşit vacanţa, dar noi încheiem astăzi rubrica Jocuri de vacanţă. Şi ultimul joc pe care îl voi prezenta va fi cu siguranţă îndrăgit de copii, pentru grafica lui şi pentru simpaticul personaj, Turtix, care ne invită într-o aventură asemănătoare cu cea din Turtle Odyssey 2. Turtix, din nou o broscuţă ţestoasă, ai cărei prieteni au fost răpiţi, trebuie să parcurgă nivel după nivel, în cinci locaţii diferite, de la o insulă asiatică la una grecească, pentru a-i salva pe aceştia de magia care îi ţine prizonieri în nişte cuşti.

img70

Fiecare cuşcă este păzită de câte un gardian, de care trebuie să scape sărindu-le în cap şi apoi dându-le un şut – cu tasta Space -, abia apoi putând elibera broscuţele, care spun un dulce "Thank you". Pe drum poate culege pietre preţioase, vieţi în plus, abilităţi speciale, poate descoperi zone secrete, şi trebuie să scape de diferiţi duşmani: şerpi, pinguini, melci, albine, berbeci, lilieci, păsări… Unii duşmani trebuie pur şi simplu ocoliţi, la alţii nu le poate sări în cap decât în anumite momente; unii trag de exemplu cu bulgări de zăpadă, în alţii trebuie să tragă cu foc; unii chiar vin după Turtix când îi simt prezenţa. Sunt şi nivelele Boss, în care apare un singur personaj mai mare, mai greu de învins. La începutul fiecărui nivel, primiţi instrucţiuni necesare pentru ceea ce apare nou.

img72 img75

img73 img74

După ce au fost eliberate toate broscuţele, săgeata îndrumătoare îi indică lui Turtix direcţia în care se găseşte portalul de trecere la nivelul următor. De la un nivel la altul, sunt tot mai multe broscuţe de salvat, tot mai mulţi duşmani, şi tot mai greu de învins. Dacă aţi ales un grad mai ridicat de dificultate, duşmanii sunt mai rapizi şi vă pot omorî mai uşor. Unele salturi pe care trebuie să le facă Turtix sunt destul de dificile, necesită o îndemânare mai mare, aşa că poate copiii le vor cere din când în când părinţilor ajutorul pentru salturi. Din nou avem un mod Story, în care jocul este parcurs nivel după nivel, şi unul Arcade, în care pot fi jucate nivelele care au fost terminate deja în versiunea Story. Chiar dacă la un moment dat aţi pierdut toate vieţile, puteţi relua de la nivelul la care aţi pierdut cu scorul şi cu numărul de vieţi pe care le-aţi avut la începutul lui, sau, renunţând la scor, cu un număr mai mare de vieţi.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 3,67 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. radu.capan spune:

    Hei lume, lume! Astazi si doar astazi, 11 octombrie 2007, acest joc este gratuit. Oferta de la GiveAwayOfTheDay!!! Copiilor le va place GARANTAT.

  2. Grazie. Mandatene qualche altro interessante cosi’.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *