Panoramas.dk: călătoreşte online


Pentru cei care nu cunosc Panoramas.dk acesta este un sit iniţiat de un danez, sit ce reuneşte fotografii panoramice din lumea întreagă. Folosind QuickTime (obligatoriu dacă doriţi să vă bucuraţi de acest sit) i se oferă vizitatorului o experienţă întru câtva similară celei de a se afla chiar în respectivul loc: cu mouse-ul sau din taste poate privi în stânga, în dreapta, chiar şi în sus şi în jos (la cele mai multe); poate face un tur de 360 de grade, exact cum s-ar roti pe călcâie la faţa locului. Iată o modalitate ieftină de a face de exemplu o vizită la Versailles! 😉

img160

În colţul dreapta-sus al paginii veţi găsi o listă derulantă cu destinaţii. Alegeţi şi se va deschide panorama într-o fereastră pe tot ecranul. După ce se încarcă puteţi trage cu mouse-ul pentru a vă roti virtual. Se poate şi din taste (cu săgeţile) dar nu este aceeaşi experienţă. În fine, CTRL şi SHIFT vă ajută să apropiaţi sau să îndepărtaţi panorama. Este duminică aşa că se presupune că aveţi ceva mai mult timp liber: plimbaţi-vă prin lume! Dacă alegeţi Archive 2002-2006 veţi avea acces la şi mai multe panorame. Unele sunt gen "serial", adică o serie. De exemplu Turul Codul lui Da Vinci vă plimbă pe la locurile evocate de acest roman care a făcut atâta vâlvă anul trecut (din seria "mult zgomot pentru nimic").

img163

Dar… unde vroiam de fapt să vă port astăzi sunt cele Şapte noi minuni ale lumii. Vă amintiţi că am scris despre ele după ce au fost nominalizate la şapte a şaptea (două mii) şapte. Acum le puteţi vedea îndeaproape. Click!

img162

Călătorie plăcută!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *