Schimbarea culorii hainelor în fotografii


Când i-am schimbat ieri faţa Mona Lisei în FotoFlexer mi-am amintit că Paint Shop Pro XI (editorul meu favorit de imagini) are evident funcţii similare. Facilitatea este puţin cam ascunsă, grupată fiind alături de funcţia clasică de umplere. Evident, Color Changer face o umplere mai inteligentă, aşa după cum veţi vedea în videotutorialul de mai jos. Dacă Flood Fill umple uniform o arie, Color Changer respectă variaţiile de intensitate, dând un aspect mai natural.

img164

Exact acelaşi instrument poate fi folosit şi pentru schimbarea culorii părului. Dar lucrurile nu merg întotdeauna în mod magic. În primul rând depinde şi la haină şi la păr de contrastul cu elementele de lângă. Apoi una este un păr "grupat", lins, şi alta este un păr cu fire rebele pe frunte sau aiurea. Morala: instrumentul poate face toată munca dintr-un click pe unele fotografii sau poate fi inutil pentru alte fotografii. Dacă veţi exersa însă lucrul cu Color Changer veţi învăţa să apreciaţi dintr-o privire dacă o imagine este bună pentru astfel de modificări sau nu. Ceva similar trebuie că există şi în Photoshop, program pe care personal îl folosesc foarte rar.

Urmează în cele ce urmează videotutorialul. Observaţi că am ales Viddler în loc la DivShare. Motivaţia? La DivShare trebuia să public fişierul în format FLV pentru a nu fi redus la o rezoluţie mică (sub cea de 680×510 la care sunt realizate aceste materiale, pentru a nu fi pitice, a la YouTube); la Viddler însă am constatat că materialul video nu este rescalat, ceea ce este excepţional. Pentru mine înseamnă minute bune câştigate, pentru că trecerea de la AVI la FLV cere de la computerul meu 15-20 de minute de…. gândire. Dacă varianta Viddler se dovedeşte potrivită (mie cel puţin mi se pare că materialul se încarcă suficient de rapid… voi ce ziceţi?) atunci pe viitor videotutorialele s-ar putea înmulţi şi publica la ei. Poate mai multe materiale va însemna şi o calitate mai bună: până atunci iertaţi exprimările pripite sau nefericite.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (9 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. diana spune:

  Vreau sa-mi schimb parul.

 2. cristina spune:

  Si eu vreau sa-mi schimb culoarea la par. De ce nu pot?

 3. nelu spune:

  Un videotutorial de calitate suprinzatoare…

 4. MARFa spune:

  Faceti niste tutoriale de calitate superioara. Cred ca daca v-ati baza pe tutoriale video ati fii cei mai buni de pe piata!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *