Eliminarea unor notificări enervante


Sunt câteva notificări cu adevărat enervante cu care Windows vine în mod repetat. Două vom încerca să le eliminăm prin acest material. Prima apare când spaţiul liber pe o unitate devine prea mic. Atunci vedem notificarea Low Disk Space. De aici aflăm că mesajele sunt date astfel (în Windows XP): timp de 10 secunde per sesiune dacă spaţiul liber e sub 200MB; 30 secunde la fiecare patru ore, maxim de două ori pe sesiune dacă spaţiul liber e sub 80MB; 30 de secunde la fiecare cinci minute dacă spaţiul liber este sub 50MB. Uh, poate deveni chiar foarte enervant!

img175

Soluţia de a scăpa de aceste notificări (pe lângă, evident, ştergerea/mutarea de fişiere pentru eliberarea de spaţiu) este să umblăm în regiştri. Dacă nu aţi mai făcut-o până acum… iată o ocazie. De regulă când se umblă la regiştrii toate siturile urlă: începătorii să renunţe. Personal nu cred că umblatul prin regiştri este aşa mare filosofie… dacă urmezi corect indicaţiile (altfel, da, îţi poţi omorî sistemul). În acest caz tot ce trebuie să facem este să adăugăm ceva în regiştri. Click pe butonul Start, apoi pe Run (ori direct Win+R), apoi scrieţi regedit şi daţi Enter. Trebuie să navigaţi cam ca în Explorer pe următoarea "ramură": My Computer -> HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> Policies -> Explorer. Aţi dat click pe ultimul folder din regiştri (adică Explorer) iar în dreapta fie apare NoLowDiskSpaceChecks… fie nu apare. Dacă apare, e simplu: dubluclick pe acel text şi modificaţi valoarea la 1 (trebuie că era 0 dacă aveaţi notificări). Dacă nu apare, click dreapta pe spaţiul liber din dreapta, alegeţi New, DWORD şi apoi scrieţi NoLowDiskSpaceChecks. Dubluclick apoi pe acel text pentru a seta pe 1. Atât!

img176

Există şi o variantă ceva mai scurtă (via), cu o comandă tot din Run. Face exact acelaşi lucru dar merge mai simplu cu copy şi paste.

regini HKEY_CURRENT_USER’Software’Microsoft’Windows’CurrentVersion’Policies’Explorer "NoLowDiskSpaceChecks" = REG_DWORD 1 

Iată şi o a doua eroare cu care se poate să vă întâlniţi: sistemul a fost actualizat, trebuie repornit… Şi dacă nu vreau acum? Tot trebuie să apăs pe Restart Later de n ori?

Windows

O luăm de la capăt dar nu folosim regiştri. Iarăşi Start, Run şi scrieţi gpedit.msc. Acum navigăm în adâncime: Local Computer Policy -> Computer Configuration -> AdministrativeTemplates -> Windows Components -> Windows Update. Veţi găsi acolo Re-prompt for restartwith scheduled installations. Dubluclick pe text şi selectaţi Disabled. Atât (via)…

img177

În altă ordine de idei, Microsoft nu a implementat aceste notificări pentru a fi enervant 🙂 . Spaţiu mic pe o unitate unde o aplicaţie lucrează poate să îi provoace instabilitate. Iar după ce sistemul de operare s-a actualizat e normală o restartare. Trucurile de mai sus ne pun doar în poziţia de a alege când. Nu dacă, ci când. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *