S/2: WordPress, video şi audio, şi multe programe


→ Începem din nou cu Mashable.com (dar nu am uitat de SmashingMagazine… vine mai jos) de unde am reţinut trei articole care v-ar putea interesa: 17 pluginuri WordPress pentru AdSense (evident, majoritatea pluginurilor sunt pentru introducerea elegantă şi rapidă de reclame de la Google pe lângă articole sau chiar în cadrul articolelor; alte pluginuri interesante permit urmărirea veniturilor prin AdSense, inclusiv separarea lor după autori – ceea ce permite ca la un blog cu autori multipli venitul să fie împărţit echitabil); Peste 30 de teme WordPress cu o singură coloană (da, uneori poţi să ai nevoie şi de aşa ceva, atunci când textul este cel care contează în mod absolut); în fine, Peste 110 teme şi extensii pentru Thunderbird (scriem rar despre clientul de email de la Mozilla şi m-am gândit că tocmai de aceea merită această semnalare).

img185

→ Prin Mashable am aflat de MyStrands.tv (un fel de versiune TV la MyStrands.com – despre care nu ştiu prea multe, dar ascult de acolo muzică de mai multe minute). MyStrands.tv vă permite să vă creaţi un fel de canale proprii de muzică. Dacă doriţi să reveniţi la el sau să fructificaţi dimensiunea comunitară a acestui sit este bine să vă înscrieţi, să vă deschideţi un cont. Dar puteţi testa serviciile şi fără acest pas. Puteţi fie alege un canal predefinit, fie căuta numele formaţiei/artistului preferat. Eu am căutat R.E.M. şi am avut bucuria să ascult multe piese frumoase. Partea frumoasă este că după încheierea unei piese se trece automat la o altă piesă. De jos puteţi seta ca următoarea piesă să fie a aceluiaşi artist, a unuia similar, sau a unuia oarecare. Piesele se succed astfel chiar şi fără intervenţia Dvs. Puteţi să schimbaţi la un moment dat criteriul de succesiune al pieselor sau să daţi click pe videoclipurile recomandate ce apar în partea dreaptă. Mi-a plăcut impresia de canal tv pe care o creează (şi încă unul configurabil după propriile gusturi!) aşa că voi mai reveni pe acest sit.

img186

→ Nu am mai scris de mult timp despre SmashingMagazine! Adevărul este că nu am mai găsit articole pe care să le găsesc ultra-interesante. Astăzi însă a apărut un articol ce reuneşte ceva înţelepciune aşa că nu puteam să trec peste el: 50 de designeri x 6 întrebări. S-au întrecut pe ei înşişi, nu? Data trecută au avut 35 de designeri x 5 întrebări. Haideţi să vedem primele trei întrebări (celelalte trei urmează să apară ulterior, poate mâine) iar Dvs veţi decide dacă urmaţi primul link pentru a vedea şi răspunsurile (în engleză, evident): Un mit tipic despre webdevelopment? O metodă imbatabilă de depăşire a unui blocaj de inspiraţie? Un lucru pe care aţi fi dorit să îl ştiţi dintru începuturi?

→ Dacă tot am vorbit de muzică mai sus, iată două lucruri care vă pot fi utile. Unu: aveţi două piese MP3 şi doriţi să le uniţi. Poate un interviu pe două bucăţi, poate o piesă audio nu-ştiu-cum fragmentată. Am căutat pe Google după un program pentru a face o astfel de unire. Am dat peste o pagină care – dincolo de gadgeturile de webmaster, ajunge să apăsaţi H acolo, cool! – oferă o soluţie stupid de banală: concatenare din DOS:

copy /b "bucata1.mp3"+"bucata2.mp3" "piesaintreaga.mp3"

Am testat şi piesele s-au unit într-una singură, iar în locul "lipirii"… nici un zgomot! Bine, poate ştiaţi de acest truc. Poate am totuşi ceva nou pentru Dvs: ştiaţi că Audacity se poate folosi pentru a elimina (aproape) vocile dintr-o piesă (via)? Aceeaşi uimire din partea mea iar după teste… nu aceeaşi perfecţiune a rezultatului. Am testat cu vreo patru piese şi la una soluţia a eşuat lamentabil, dar la celelalte trei a mers destul de bine! Dacă tot ce doriţi este să faceţi un karaoke, atunci această metodă poate fi suficientă pentru situaţii de urgenţă când tot ce aveţi la îndemână este piesa originală şi… Audacity.

→ Mă opresc acum la prietenii de la Cybernet. Ryan scrie articole bune cu o rată incredibilă. Mă opresc să semnalez câteva articole legate de programe. Luni a scris despre un program care vă permite să lansaţi un program… cu o altă dată. Da, sunt atâtea programe trial care pot fi uşor păcălite schimbând data sistemului de operare. Incomod totuşi… RunAsDate permite să lansaţi un program cu o altă dată decât cea rulată. Puteţi seta ce dată doriţi şi aplicaţia vă crează chiar şi o scurtătură pe desktop pentru programul trial. Atenţie: nu toate programele trial se lasă astfel păcălite: unele scriu ceva în regiştri după expirare, altele consultă data online… Dar poate fi de folos pentru a vă mai prelungi trial-ul încă 1-2 zile până veţi cumpăra online programul. Aşa ar fi frumos.

img187

Ryan, căruia îi plac programele mici, a făcut marţi o interesantă listă: 15 mici aplicaţii. Mici adică sub 250KB. Există aşa ceva? Cum să nu! Şi încă cu ce rezultate complexe. Pentru cei care nu doresc să schimbe situl cu unul de limbă engleză, iată sumar lista: jRes [5KB – pentru schimbarea rezoluţiilor]; WinRoll [9KB – pentru minimizarea sub formă de bandă a aplicaţiilor]; GhostIt [11KB – aplică un efect "fantomatic", adică de transparenţă, ferestrelor]; Mouse Emulator [14KB – numele spune totul]; SlimFTPd [59KB – server FTP dar fără interfaţă grafică]; Switch Off [64KB – pentru închiderea programată a calculatorului]; Taskix [64KB – am scris despre el]; TinyResmeter [92KB – monitorizarea resurselor sistemului]; TrayIt! [144KB – e clar! mută în tray aplicaţiile]; TweakUI [147KB – opţiuni ascunse din XP]; winMd5Sum [181KB – calculează suma de verificare MD5]; Unlocker [192KB – a scris Teodor]; uTorrent [219KB – tratat aici]; Notepad2 [243KB]; Total Copy [252KB – excepţia peste 250]. Probabil împreună încap pe o dischetă. Ce e aceea dischetă?

În fine, astăzi, miercuri, Ryan a scris despre Process Explorer, ajuns astăzi la versiunea 11.0. Pentru cei (foarte) avansaţi, pasionaţi de informaţiile exacte ce le oferă acest program, vestea (probabil nouă, dacă nu oricum) bună este că în meniul Options există o opţiune pentru a înlocui Task Manager cu Process Explorer. La fel de bine şi tot de acolo se poate reveni la programul tradiţional.

Cam atât…

Notă: S/2 înseamnă "scurt pe doi" şi aici se reunesc semnalări de pe net ale unor subiecte care nu ar fi putut constitui material suficient pentru articole independente, dar nici nu am dorit să treacă nevăzute. Le-aţi putea numi flash-uri, noi le spunem S/2.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *