WordPress: 2.2.3 şi alte lucruri notabile


Până la versiunea 2.3 iată că trebuie să trecem prin 2.2.3! Toţi utilizatorii de WordPress sunt invitaţi – dacă nu au făcut-o deja – să îşi actualizeze blogurile WP, actualizarea fiind una de securitate – deci importantă. Ţinând cont că actualizarea a afectat doar câteva fişiere actualizarea este simplă: aţi putea să publicaţi doar fişierele modificate, dar este mai simplu să publicaţi, adică suprapuneţi, toate fişiere (minus wp-content). Am actualizat cel puţin 4-5 bloguri WP şi în toate cazurile simpla copiere a realizat upgrade-ul.

image

Acum să mai zăbovim puţin la subiectul WordPress. Acest CMS este cu siguranţă foarte popular. O demonstrează atât numărul impresionant de situri care se bazează pe WP, dar şi numărul de situri dedicate lui. Astăzi un interesant articol legat de WP a apărut pe DailyBlogTips.com: Add a Footer to Your RSS Feed: 7 Practical Examples. Steven vine cu câteva idei interesante despre cum poate fi folosit creativ "finalul" (footer-ul) unui articol transmis prin RSS. Puteţi să includeţi acolo informaţii legate de drepturile de autor şi/sau reclame şi/sau legături spre alte articole… Pluginurile propuse pentru aşa ceva sunt:

Vă amintesc că în august am publicat un articol în care aţi putut vedea cum puteţi scrie chiar Dvs un plugin pentru aşa ceva. Desigur, cei mai mulţi vor prefera să se bazeze pe "produsele" altora, dar celor care au cunoştinţe minime de PHP le recomand să meargă pe soluţii proprii pentru cazurile simple. Avantajele sunt importante: ştim codul deci ştim unde trebuie să intervenim în caz de probleme (spre deosebire de cazul unor pluginuri care rămân neactualizate şi devin nefuncţionale odată cu apariţia unor noi versiuni WP – cazuri mai rare, dar există); şi nu se pune problema de "traducere" pentru că desigur vom scrie mesajele aferente direct în limba română.

Apropo de română… şi de WordPress. Aş vrea să semnalez un sit tinerel (ca şi autorul lui) care şi-a propus să dedice luna septembrie intensiv WordPress-ului. Tehnic.net are deja publicate mai multe articole interesante care vor fi apreciate atât de cei care se apropie acum pentru prima oară de acest CMS (a se vedea chiar articolul de astăzi ce introduce interfaţa de publicare a articolelor în WP), dar şi cei care au deja "vechime" (analiza beta-urilor de la WP 2.3). Viaţă lungă acestei iniţiative pentru că desigur de ea vor profita toţi pasionaţii de bloguri.

image 

Şi încă o recomandare, de final. Dar părăsim acum WordPress pentru a ne fixa atenţia asupra soluţiei Google: Blogger.com. Mashable a compilat astăzi o listă de 30+ template-uri şi instrumente pentru Blogger (articol în care fac trimitere la mai genericul 120+ de resurse pentru bloggeri). Dacă folosiţi soluţia de blog de la Google veţi găsi diverse linkuri utile. Un singur exemplu din acea listă, un instrument: Blogger for Word. Numele spune totul. Cam atât! Nu uitaţi, dacă folosiţi WP, să îl actualizaţi la 2.2.3.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Sorel spune:

    Multumesc de promovare, aveam nevoie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *