O mie de articole la activ


Inevitabilul s-a întâmplat: am ajuns astăzi să dau drumul online la articolul cu numărul 1.000. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu sper să ajung şi la articolul 2.000, poate chiar 5.000… Indexul creat de WordPress pentru articolele mele îl găsiţi aici. Urmează în topul celor mai activi scriitori Jurgen, cu 31 de articole, ajuns din urmă de soţia mea, Oana, tot cu 31 de articole. Avem acum 1332 de articole şi 12 autori, dar unii cu doar 1-2-3 articole. Ar fi excelent dacă am reuşi să avem mai mulţi colaboratori, dar mai ales colaboratori mai activi.

img215

De când a fost relansat ca blog, CNet.ro are o pagină intitulată Se caută colaboratori. Dar cred că nu este suficient de bine promovată aşa că în mod excepţional, în acest context cumva aniversar, îmi permit să includ aici respectivul text.

* * *

guy.jpgPetreci mult, prea mult timp în faţa calculatorului? Navighezi mult pe net? Eşti păţit cu tot felul de probleme cu sistemul de operare? Atunci experienţa ta este valoroasă! Dacă tu ai descoperit apa caldă şi roata la căruţă, nu îi lăsa pe ceilalţi să te copieze: împărtăşeşte ceea ce ştii!

Echipa noastră este mereu dispusă să crească cu oameni noi. Iată condiţiile noastre:

  • să fii pasionat (cel mai important! măsoară-ţi pasiunea şi dacă nu e mare nu ne contacta)
  • să ne fi urmărit măcar de câteva luni, pentru a cunoaşte “stilul” CNet.ro
  • să ai experienţă în utilizarea calculatorului de mai mulţi ani (nu contează diplome sau studii, ci experienţa!)
  • să fii dornic de “sharing” la “partiţia” de cunoştinţe (aici nu este vorba de a-i învăţa pe ceilalţi, ci de a împărtăşi ce ştii)
  • să ştii să comunici ideile în scris, clar, nu foarte tehnic, nici rece, dacă se poate cu puţin umor şi tinereţe
  • să accepţi ca (singură) plată mulţumirile cititorilor şi satisfacţia de a ştii că ai dat de la tine (”dăruind vei dobândi” îţi spune ceva?)
  • să fii conştient că acesta este un sit cu binecuvântare eclezială (în traducere: bisericească) deci ne interesează şi o verticalitate morală
  • să ştii lucra în echipă şi să accepţi sfaturi

Ai citit? Crezi că întruneşti toate condiţiile? Excelent! Scrie-ne cât mai rapid la cnet@cnet.ro.

* * *

Echipa cuprinde în acest moment buni catolici pe care îi cunosc fie direct (Andrei, Cristian, Ovidiu), fie doar prin internet (Jurgen, Dragoş – sper să ne vedem şi faţă la faţă!). Nu există însă obligativitatea ca cel care scrie să fie catolic: Teodor este un astfel de exemplu şi ne bucurăm să îl avem alături de noi. Ceea ce este cel mai important este să cunoască situl CNet.ro de câteva luni pentru a şti exact profilul nostru. Mai interesaţi decât de extinderea profilului suntem interesaţi de întărirea lui. Ceea ce ne pasionează sunt webaplicaţiile, programele şi jocurile (în special cele gratuite, dar nu obligatoriu), sfaturile utile pentru webmasteri sau pentru utilizatorii de calculator în general… Ştiu că există o mare reticenţă vizavi de intrarea în aventura colaborării cu un sit. Majoritatea cred că nu se pricep să scrie (ei bine, în unele cazuri chiar este aşa), dar nimeni nu s-a născut "scriitor" perfect. O altă idee greşită este că scrierea unui articol poate lua ore şi cine are timp de aşa ceva? Secretul este: scrie despre ceea ce ştii, sau şi mai bine despre ceea ce recent te-a preocupat (atunci informaţia este proaspătă în cap). Mie îmi iau mult timp doar articolele ce presupun documentarea. Dacă scriu despre o problemă de care tocmai m-am ciocnit (şi i-am dat de capăt) îmi ia doar 5 minute să pun în scris. Viteza vine oricum şi cu timpul. Trebuie deci perseverenţă.

Dincolo de aceasta, CNet.ro are o mare "hibă" (desigur, nu după noi). Este un sit cu aprobare catolică, astfel că avem obligaţia de a "filtra" colaboratorii. Nu, nu în baza unui formular de spovedanie 😉 , ci a unicului criteriu numit bun simţ (care în accepţiunea noastră, spuneţi-i catolică, nu include vulgarităţi, înjurături, pornografie…).

* * *

Şi cum astăzi este "sărbătoarea" mea, tocmai împlinind vârsta de o-mie-de-articole, câteva cuvinte despre persoana mea. Ocupaţia mea principală nu este acest sit (deşi uneori îmi consumă o mare parte din zi). Sunt editorul unei agenţii catolice de ştiri (de fapt unica agenţie catolică de ştiri): Catholica.ro. Am mai multe titluri, unele active, altele mai puţin active, dar cel pe care îl preţuiesc cel mai mult este de "soţ şi tată". Mai multe pe situl familiei noastre, aflat evident la adresa familia.capan.ro. Acum pun punct aici şi mă gândesc la o bere, ca să mă sărbătoresc după mia de articole.

Cine se mai alătură echipei să bată recordul de până acum? Curaj!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *