Microsoft şi/vs Google (plus zvonuri)


Tensiunea dintre Microsoft şi Google s-a înteţit zilele acestea, nu neapărat direct şi în parte la nivelul zvonurilor. Să începem cu un zvon care circulă de ieri: Google va lansa (după Read/Write Web chiar săptămâna viitoare) aplicaţia pentru prezentări. Google Docs & Spreadsheets include deja o aplicaţie gen MS Word şi gen MS Excel. În iunie Google a cumpărat compania Zenter, pe produsul cărora se bazează produsul care – s-ar părea doar că – se va numi Google Presently. Personal nu cred că acesta va fi numele final, dar probabil mai avem doar câteva zile de aşteptat. Şi atunci Google va avea trei aplicaţii online solide pentru a concura cu Microsoft. A! Despre lansare ar trebui să aflăm prima oară de la TechCrunch, care organizează săptămâna viitoare evenimentul TechCrunch40, la care va participa şi Google, putând fi ocazia ideală pentru lansarea noului produs.

img221

Google şi Microsoft se întrec şi la capitolul pachete de aplicaţii. Mă recunosc un fan Google Apps, pe care l-am instalat pentru numeroase din domeniile ce le administrez: rezultatul este emailuri de 2GB cu domeniu propriu, posibilitate de chat, de editare în echipă de documente tip Word şi Excel… Mi-ar place şi Picasa să facă parte din Google Apps, dar poate mai încolo. Acoperă însă pretenţiile pentru firme mari? Probabil că nu. Microsoft a răbufnit zilele trecute înşirând zece motive pentru care Google Apps nu este cea mai bună opţiune. Sunt şi observaţii întemeiate, precum şi unele… mai pe lângă. Oricum, e o lectură interesantă.

Nu, nu am terminat cu rivalităţile. Astăzi Download Squad scrie că Microsoft pregăteşte un competitor pentru… Google Analytics. Un beta privat ar urma să fie lansat tot săptămâna viitoare. Se anunţă deci o săptămână interesantă! Şi să nu uităm şi zvonurile puţin mai vechi (adică de la începutul lunii) despre mult aşteptatul GDrive. În iunie Microsoft a lansat Folders Live: sper din inimă Google Drive să fie mult mai bun, mai complex, mai util.

Din competiţiile amintite mai sus noi, utilizatorii, simplii utilizatori, nu avem decât de câştigat. Să îşi scoată ochii (ei, ca expresie!) unii altora cu produse cât mai bune, tot mai bune, că noi nu ne supărăm. Nu?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *