oSkope: căutare vizuală


oSkope este un alt motor de căutare construit în flash. De ce în flash? Evident pentru a oferi o interfaţă mult mai atrăgătoare, dar şi cu funcţionalităţi interesante. Veţi sesiza în stânga şi în dreapta două zone de configurare. Cea din stânga permite schimbarea stilului de afişare (grid, stack, pile, list sau graph), iar cea din dreapta permite modificarea dimensiunii previzualizărilor, dar şi schimbarea culorii de fundal (trei opţiuni).

img224

Permite căutare de imagini în Flickr. Hai că asta am mai văzut-o şi prin alte locuri. oSkope are însă şi alte arii acoperite. De fapt acestea sunt acum: Amazon, eBay, Flickr şi YouTube. Evident că rezultatele nu sunt doar o listă simplă de imagini. Fiecare previzualizare este clickabilă afişând informaţii suplimentare după caz (dacă este o carte pe Amazon veţi afla diverse detalii, inclusiv preţul şi desigur linkul pentru cumpărare). Dacă veţi căuta pe Amazon veţi vedea că se poate merge în "adâncime": care Amazon? carte, revistă sau ce? ce gen?…

În partea de jos a aplicaţiei sesizaţi un "colţ" verde pe care scrie My Folder. Puteţi trage acolo oricare dintre rezultate pentru o găsire ulterioară (probabil în acest caz e bine să vă deschideţi un cont gratuit la oSkope), iar un click pe respectivul "colţ" de dosar va activa secţiunea cu pricina.

img225

O căutare pe YouTube va returna videoclipurile ce îndeplinesc condiţia impusă şi desigur veţi putea urmări materialul video chiar din oSkope, fără să trebuiască să părăsiţi situl. Elegant! Bine de ţinut minte! Şi doar de curiozitate aruncaţi un ochi: oSkope.

img228


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *