Google Documents: acum şi pentru prezentări


Iată că zvonurile despre care scriam zilele trecute s-au concretizat astăzi: Google a lansat al treilea produsul în pachetul Office online (vezi anunţul oficial). La Documents şi Spreadsheets se adaugă Presentations! Pentru cei obişnuiţi cu Microsoft Office, în traducere ar suna aşa: Google oferă versiuni online (evident mai limitate ca funcţionalitate) pentru MS Word, MS Excel şi de astăzi şi pentru MS PowerPoint. Poţi deschide fişiere locale doc – Word (maxim 500KB), xls – Excel (maxim 1MB) sau ppt – PowerPoint (maxim 10MB). Poţi modifica, salva, exporta sau porni de la zero (foaie albă)… Bravo Google!

img249

Vechiul Google Docs & Spreadsheets a devenit de astăzi pur şi simplu Google Documents (sau Google Docs). Cred că este cea mai bună soluţie: de ce să inventeze Google noi nume (gen Presently, după cum se vorbea)? Doar pentru a se diferenţia de Microsoft? În locul unor nume diferite există o singură aplicaţie, Google Docs, care oferă trei tipuri de documente: text, calcule, prezentări.

După cum era de aşteptat, aplicaţia pentru prezentări este deja inclusă şi în Google Apps. Din păcate, chiar dacă a fost lansat direct în 25 de limbi, Google Docs nu include şi limba română. Nu cred însă că ne desparte prea mult (câteva luni probabil?) de momentul în care Google Docs va vorbi şi pe limba noastră. Cât despre partea de prezentări, recunosc că nu am ajuns să o folosesc. Am deschis doar un document local şi arată bine şi online. Poate vom reveni cu o prezentare mai detaliată.

img250

Până atunci însă, o întrebare onestă: avem şi prezentări dar foloseşte cineva această versiune online de Office?

Minus – cred că prea puţini dintre români lucrează în echipă. Chiar şi astăzi văd că în loc să se lucreze online pe un document unic se preferă lucrul pe fişiere locale, modificate şi răsmodificate până nu mai ştii care e ultima variantă. Până când nu vom învăţa conceptul de lucru online, în echipă, orice versiune de Office online va fi… semi-utilă.

Plus – şi totuşi, pentru utilizatorul de rând, Google Docs reprezintă un motiv de siguranţă. Ştii că oriunde ai merge, la orice calculator, dacă este conectat la internet nu mai ai nevoie de Microsoft Office. Poţi scrie texte, poţi face contabilitate, poţi concepe chiar şi prezentări. Sau edita ori partaja cele pe care le-ai publicat deja online. În special cei care se mută între diferite computere (ex: şcoală-casă, serviciu-casă), depozitarea (şi) online a fişierelor mai importante sau frecvent folosite este utilă.

Haideţi de final să vedem interesanta prezentare făcută de Google pentru noul Google Docs:


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    O aplicatie online de creare de prezentari PowerPoint este accesibila la urmatoarea adresa: http://www.spresent.com/v2/.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *