Revo Uninstaller


Nu am înţeles niciodată de ce dacă vrei din Control Panel, Add/Remove Programs să dezinstalezi un program durează atât de mult să se afişeze lista programelor instalate. Tocmai de aceea eu dezinstalările (dacă nu există scurtătură în meniul Start, Programs) le fac cu CCleaner, un program care de ani de zile nu lipseşte de pe calculatorul meu. Vă propun astăzi o alternativă interesantă: Revo Uninstaller.

img261

Şi acest program oferă rapid lista programelor instalate. Cu butonul View din bara de instrumente implicită (a se vedea mai jos) se poate uşor comuta între trei stiluri de afişare: icoane mari, listă sau cu detalii. Modul detaliat oferă inclusiv informaţii precum data instalării, versiunea programului, compania producătoare, adresa ei web… Foarte util în numeroase cazuri. Tot în bara de instrumente sesizaţi şi un buton Hunter Mode. Acesta ascunde aplicaţia arătând în schimb o ţintă: puteţi trage ţinta peste un program sau scurtătura unui program peste ţintă pentru a proceda la dezinstalare: excelent! Dacă o aplicaţie nu se mai lasă dezinstalată puteţi să o ştergeţi măcar din lista programelor instalate: cu Remove Entry. Evident AutoUpdate vă permite să aflaţi dacă există versiuni noi pentru Revo Uninstaller (hehe… nu ar fi fost frumos să verifice dacă sunt versiuni noi pentru programele instalare? ceva gen soluţia de la FileHippo?)

img262

Dar programul nu se rezumă la dezinstalarea de aplicaţii. Dacă apăsaţi butonul Tools veţi avea acces la alte opţiuni. Sunt grupate în două secţiuni: Optimization (cu subsecţiunile Autorun Manager, Windows Tools şi Junk Files Cleaner) şi Tracks Cleaner (cu subsecţiunile Browsers Cleaner, Microsoft Office Cleaner, Windows Cleaner, Evidence Remover şi Unrecoverable Delete). Pentru fiecare subsecţiune aveţi explicaţii în partea de jos a aplicaţiei. Din numele acestor subsecţiuni v-aţi dat deja seama că tot cu Revo Uninstaller puteţi şi controla ce se lansează cu sistemul de operare, puteţi curăţa urmele din navigatoare şi din Office, respectiv puteţi face ştergeri definitive, astfel ca respectivele informaţii să nu mai poată fi recuperate niciodată.

img263 img264

Concluzia: un instrument complex, care merită să fie instalat căci utilizări vor apărea.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 3,80 din 5)
Se încarcă...

11 comentarii

 1. Sorin spune:

  Am mai multe programe care se lanseaza odata cu sistemul de operare (fara a-mi cere acordul), in special de la HP.
  Exista vreo modalitate de a le face sa fie lansate doar la cerere?

 2. radu.capan spune:

  Puteti folosi programul de mai sus: mergeti la Tools, Autorun Manager. Sau un articol dedicat temei, de pe CNet.ro, gasiti aici. Succes!

 3. Sorin spune:

  Multumesc.
  Am folosit optiunea Autorun Manager din Revo Uninstaller.

 4. radu.capan spune:

  Wow. Acum de pe situl producatorului se poate descarca o versiune portabila!

 5. Xpt1 spune:

  Imi dai adresa dr unde se poate descarca versiunea portabila? Am o imprimanta HP si vreau sa nu fiu nevoit sa o instalez de n ori, n fiind 1/2 din toate datile cand reinstalez Windowsul…

 6. radu.capan spune:

  Pe pagina de descarcare/download (click aici) scrie la un moment dat „Portable version available in ZIP file” si e linkul „DOWNLOAD REVO UNINSTALLER PORTABLE”.

 7. Xpt1 spune:

  De Revo p. stiu, eu ziceam de HP.
  Revo p. il folosesc de mult!
  p.s.: „p.”=”portabil”/”portable”

 8. moroshan spune:

  Help me, plsssssssss, maestre Capan…
  Inteleg ca trebe sa-mi schimb eu ochelarii pentru „aproape”, insa nu stiu daca asta este hiba de nu vad TOATE PROGRAMELE INSTALATE IN SISTEM in lista pe care o desfasoara RU!!!? Oare de unde (mi) se trage? 😉
  Multumesc.

 9. radu.capan spune:

  Nu sunt sigur că am înţeles problema semnalată. Aveţi programe instalate ce nu apar în lista afişată de Revo Uninstaller? Un exemplu de program?

 10. jürgen.toth spune:

  Tocmai am aflat ca Revo Uninstaller si-a schimbat statutul din program free in program shareware, unele foarte putine functii vor ramane intr-o varianta free. Deci incercati sa mai prindeti spre descarcare ultima varianta complet free 1.83!

 11. efi spune:

  E super tare. As vrea si eu…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *