Mango: cursuri de limbi străine (flash & audio)


Unele situri mă entuziasmează enorm. TryMango.com se numără printre ele. Probabil numele nu este foarte transparent, ca semnificaţie, dar pentru aceasta vin rândurile următoare. Deci… ce avem în faţă? Un instrument modern, arătos, practic, complex (şi epitetele pot continua) dedicat învăţării de limbi străine. Nu – pentru a spulbera visele unora de pe acum -, nu este un sit ce se gândeşte la români, dar impedimentul nu este major.

img268

Să o luăm cu începutul. Situl presupune înscrierea, gratuită, fiind nevoie de o adresă de email pentru logare (nu mi s-a cerut confirmarea adresei de email ceea ce mă face să cred că se poate folosi şi una inexistentă). După înscriere logarea se face deci doar cu adresa de email.

Ce lecţii se oferă? Pentru polonezi: de engleză. Pentru spanioli: de engleză. Pentru englezi: de braziliană (portugheză), de franceză, de germană, de greacă, de italiană, de japoneză, de chineză, de rusă, de spaniolă. Practic, cum probabil cei mai mulţi dintre noi cunoaştem limba engleză avem acces la cursuri pentru nouă limbi! Cursuri gratuite! Şi nu cursuri text. Şi nu "cursuri" de 2-3 pagini. Secţiunea de cursuri este realizată integral în Flash, necesitând Flash Player 9. După instalare (99% că îl aveţi deja instalat) puteţi trece la învăţat.

Interfaţa este intuitivă şi o puteţi vedea mai jos capturată. În banda de sus aveţi trei elemente: alegerea cursului, alegerea lecţiei şi alegerea planşei din lecţie. Sunt în medie 100 de lecţii pe limbă (wow!!!), fiecare lecţie cu zeci (uneori chiar 100) de planşe (wow-wow!!!). Vedem deci că aceste cursuri nu sunt tratate superficial. Acum desigur nu vă aşteptaţi să deprindeţi mai fineţuri de limbă, dar oricum la sfârşitul celor 100 de lecţii pentru o anumită limbă veţi şti mult mai mult decât "Bună ziua" şi "1, 2, 3, 4…". Fiecare planşă se prezintă singură (audio), după care la majoritatea puteţi interacţiona. Un click pe iconiţa de difuzor va da citire propoziţiei din dreptul ei. În plus textele din limba străină sunt clickabile, iar o fereastră plutitoare arată şi o transcriere fonetică (evident, pentru englezi gândită). Faptul că sunt atâtea lecţii (ce bine ar fi dacă ar avea şi un titlu fiecare lecţie) şi toate cu pronunţii cred că este un atu incredibil pentru acest sit.

img269

Tocmai de aceea teama mea este că, acum fiind în beta, după ce scapă de această etichetă va deveni un (alt) proiect comercial. Sper să mă înşel şi să rămână mereu gratuit. Dacă rămâne în beta ca GMail (adică ani de zile), atunci oricum avem suficient timp să ne bucurăm de el 😉 . Acum vă salut de despărţire în braziliană: Tchau (un fel de "ciau")!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (12 evaluări, media: 4,92 din 5)
Se încarcă...

7 comentarii

 1. jürgen.toth spune:

  Cursuri de limba engleza gasiti si la adresa: http://www.kantalk.com/

 2. jürgen.toth spune:

  Lectii si sustinere in diferite limbi gasiti si la urmatoarea adresa iTalki.com.

 3. jürgen.toth spune:

  O comunitate noua, spre sustinerea invatarii de limbi straine, se formeaza si la Palabea.net.

 4. Radu spune:

  Din păcate, aţi intuit corect, a devenit un site comercial.

 5. George spune:

  Pe mine chiar ma intereseaza niste cursuri foarte bune audio FREE, in special engleza, bine inteles mai avansate – nu incepatori, ma poate ajuta si pe mine cineva cu niste link-uri ceva pls, mersi

 6. Alin spune:

  Interesant… sa vedem ce urmeaza… Sper sa fie OK, sper sa gasesc romana franceza.

 7. setubal spune:

  Dar romana-portugheza oare este?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *