Recunoaşteri de feţe… în materiale video!


Dacă mă ajută bine memoria, cândva Google a cumpărat o companie specializată în recunoaşteri faciale. Se vorbea atunci că Google, cu miile de fotografii de pe Picasa şi din profilele Google va avea la îndemână un sistem periculos de identificare a persoanelor. Dar dacă ar recunoaşte feţele nu doar din fotografii ci şi din video? Gândiţi-vă doar ce ar putea face un astfel de sistem conectat la sistemele de urmărire video pe care şi noi, românii, le vedem acum în majoritatea magazinelor mari. Uite că dincolo de scenarii există ceva concret: compania Viewdle a dezvoltat tehnologia necesară pentru a identifica feţele chiar şi din materiale video! Practic sistemul, dispunând de o bază de date de fotografii, este capabil să le identifice şi să scrie când un personaj identificat apare în materialul video.

img273 img274

Dacă doriţi să verificaţi singuri vedeţi motorul de căutare facială dezvoltat pentru Reuters. Scrieţi ceva nume cunoscut (vedetă pop, politică…) şi apoi vedeţi videoclipurile rezultate din căutare. Sistemul de căutare facială va extrage ce persoane cunoscute apar în materialul video şi între ce timpi. Incredibil. Cei care se tem de tehnologie şi sunt măcinaţi de teorii conspiraţioniste vor avea acum un motiv în plus să nu mai iasă din case 😉 .

img275


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

 1. jürgen.toth spune:

  Recunoasteri faciale, mai ales in imagini, ofera si alte pagini. Trei dintre acestea le cunosc de mai mult timp:
  1) http://www.facedetection.com/
  cu link spre:
  2) http://www.face-rec.org/
  3) http://www.face-rec.org/

 2. jürgen.toth spune:

  La „Experimente de psihologie despre preferinţele pentru feţe şi voci” sunteti invitati (tocmai si in limba romana) pe site-ul: http://www.faceresearch.org/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *