DevKit-uri de la BartelmeDesign


BartelmeDesign este o companie austriacă ce are un sit, Bartelme.at, prin care oferă câteva "bunătăţi" spre descărcare. Veţi găsi acolo o temă WordPress, tutoriale Photoshop, alte lucruri interesante, dar eu mă voi opri la ideea de DevKit-uri. Acestea sunt de fapt nişte fişiere Photoshop (format PSD, uneori şi AI pentru Illustrator), fiind kit nu în sensul unei instalări de program ci prin faptul că includ toate layer-ele aşa cum au fost concepute de autor, fiind uşor de modificat.

img297

Şi cum la 19 septembrie a.c. "zâmbăreţii", smileys, emoticons sau cum vreţi să le spuneţi au împlinit 25 de ani de existenţă (wow!), să începem cu Smiley DevKit. Fişierul PSD pe care îl veţi găsi înăuntru arată ca mai sus, având incluse toate layer-ele, inclusiv multe ascunse. Acestea ascunse ne permit să ne jucăm şi să obţinem diverse variante. De demonstraţie am eliminat logoul, fundalul albastru, am pus unul alb curat şi am ascuns unele layer-e, activându-le pe altele. Trei mostre aveţi mai jos. (După ce te joci puţin cu layer-ele ţi-ai dori să fie cu sutele, pentru mult mai multe combinaţii.)

img298

Similar, BartelmeDesign oferă şi un DevKit pentru steaguri. Sunt şi câteva versiuni de DevKit-uri pentru… wallpapere (aţi ghicit: am descoperit situl din articolul din Smashing Magazine, amintit în materialul anterior). Din nou veţi putea descărca un fişier PSD, cu layer-ele de cuviinţă, care pot fi modificate. De exemplu mai jos vedeţi trei variaţii după unul dintre PSD-urile oferite. "Valurile" rămân, dar în rest poţi modifica fundalul şi textul. Bun pentru o firmă de exemplu care vrea să creeze un wallpaper personalizat şi să îl pună pe toate calculatoarele ei.

img301

img299 img300

Aşteptăm cât mai multe DevKit-uri de la BartelmeDesign. Dacă mai ştiţi resurse de acest gen împărtăşiţi-le prin comentarii.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *